PSD Dolj şi cabinetul parlamentar al lui Mircea Geoană vor fi evacuate din sediu

Organizaţia judeţeană Dolj a PSD şi cabinetul parlamentar al preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, vor fi evacuate din sediu, în condiţiile în care clădirea, care aparţine Ministerului Culturii, va fi consolidată şi renovată printr-un proiect cu fonduri europene.

79 afișări
Imaginea articolului PSD Dolj şi cabinetul parlamentar al lui Mircea Geoană vor fi evacuate din sediu

PSD Dolj şi cabinetul parlamentar al lui Mircea Geoană vor fi evacuate din sediu (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Consilierul social-democrat Constantin Răducănoiu a afirmat, joi, în plenul şedinţei Consiliului Local Municipal Craiova, că organizaţia judeţeană a PSD Dolj este "în prag de evacuare" de către Ministerul Culturii, care deţine clădirea în care funcţionează filiala.

"Cea mai mare organizaţie judeţeană din Dolj, vrem-nu vrem, trebuie să recunoaştem că nu are sediu. Nu a avut sediu această organizaţie niciodată, pentru că aşa a fost să fie. Nici când am fost la putere nu am fost în stare să ne atribuim un spaţiu. Acum suntem în prag de evacuare pentru că această clădire în care ne desfăşurăm activitatea aparţine Ministerului Culturii şi pe un proiect european va fi introdusă în consolidare şi renovare", a declarat Răducănoiu.

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, joi, că Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti a dat în judecată filiala PSD pentru a părăsi imobilul şi a câştigat procesul.

"Am fost acţionaţi în instanţă de către Biblioteca Centrală din Bucureşti pentru părăsirea acestui spaţiu întrucât se doreşte o reabilitare cu bani foarte mulţi a acestei clădiri. Au reuşit acest lucru şi am pierdut în instanţă", a afirmat Prioteasa.

El susţine că filiala PSD Dolj ar putea fi evacuată în orice moment, funcţionând încă în actualul sediu de pe strada Mihail Kogălniceanu pentru că încă nu au fost începute lucrările de renovare a imobilului.

"Faptul că noi suntem încă acolo se datorează numai faptului că încă nu au început lucrările de reabilitare a clădirii, dar cu siguranţă că în momentul în care va fi iminentă începerea acestor lucrări va trebui să părăsim acest spaţiu. Acest lucru se poate întâmpla mâine", a declarat Prioteasa.

Preşedintele PSD Dolj a spus că, alături de organizaţia judeţeană, urmează să fie evacuat şi cabinetul parlamentar al preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

"Am avut o abordare cu toţi miniştrii care s-au perindat pe la Cultură, ultimul fiind chiar Kelemen Hunor, pe care l-am rugat să se uite la această situaţie mai specială şi să prelungească contractul nostru, pentru că dincolo că este sediu de partid în acest spaţiu funcţionează cabinetele parlamentare al lui Mircea Geoană, al lui Ion Călin (deputat şi fost prefect de Dolj - n. r.). Şi ei sunt puşi în aceeaşi situaţie ca şi organizaţia", a mai agirmat liderul social-democraţilor doljeni.

Prioteasa susţine că a avut o înţelegere cu primarul al Craiovei, Antonie Solomon, ca în momentul în care se eliberează un spaţiu aparţinând domeniului public în centrul municipiului acesta să fie atribuit PSD Dolj.

"Noi ne-am adresat Consiliului Local Craiova verbal şi în scris pentru a găsi o soluţie pentru cel mai mare partid din Dolj şi să ne atribuie un spaţiu adecvat şi pe măsura reprezentării noastre în judeţ. Am avut o înţelegere cu primarul Antonie Solomon ca în momentul în care se eliberează vreo clădire în această zonă centrală să ne-o dea, dar din motivele pe care le ştim toţi (arestarea primarului Antonie Solomon - n. r.) nu a mai putut fi continuată această idee", a adăugat Prioteasa.

PSD Dolj funcţionează din anul 1992 în imobilul situat pe strada Mihail Kogălniceanu din centrul Craiovei, la parterul căruia se află Biblioteca Franceză "Omnia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici