PSD îi propune pe Cazimir Ionescu, Laurenţiu Tănase şi Florin Abraham în CNSAS

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a precizat luni că PSD îi propune pentru posturile de membri ai CNSAS pe Cazimir Ionescu, Laurenţiu Tănase şi Florin Abraham, iar pentru funcţia de vicepreşedinte al CNVM pe senatorul Gheorghe Marcu.

664 afișări
Imaginea articolului PSD îi propune pe Cazimir Ionescu, Laurenţiu Tănase şi Florin Abraham în CNSAS

PSD îi propune pe Cazimir Ionescu, Laurenţiu Tănase şi Florin Abraham în CNSAS (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax foto)

Duşa a mai spus că la CNVM, PSD o va nominaliza pe Dorina Mihăilescu pentru postul de comisar.

El a adăugat că social-democraţii o vor propune pe Maria Lazăr pentru funcţia de membru al CNCD, iar la CSSPP pe Ion Giurescu în postul de vicepreşedinte.

Mircea Duşa a mai spus că, pentru funcţia de vicepreşedinte al Avocatului Poporului, PSD îl propune pe Valer Dorneanu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit că luni după-amiaza vor avea loc audierile candidaţilor pentru posturile de conducere în şapte instituţii, care urmează să fie validaţi în şedinţa plenului reunit de marţi, de la ora 15.00.

Reprezentanţii coaliţiei majoritare nu au vrut să facă publice nominalizările lor pentru funcţiile din cele şapte instituţii, surse parlamentare precizând că există divergenţe în privinţa unor posturi, cum ar fi în privinţa uneia dintre funcţiile de vicepreşedinte la Avocatul Poporului, între UNPR şi minorităţi.

Potrivit unor surse parlamentare, PDL o susţine pe Carmen Negoiţă pentru funcţia de preşedinte al CNVM şi pe Ana Maria Pătru pentru şefia AEP.

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a anunţat, luni, că doar PSD îşi va desemna candidaţi pentru instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, în timp ce PNL şi PC nu vor face propuneri în acest sens.

Parlamentarii celor trei formaţiuni nu vor participa la audierile în comisii şi nici la votul în plen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici