PSD îl propune premier pe Alexandru Rafila. Dîncu: ”Dacă va accepta propunerea noastră, ar fi o variantă de nerefuzat”

  • Alexandru Rafila s-a înscris în PSD în luna octombrie.
  • Vasile Dîncu: ”Rafila este o propunere de nerefuzat, pentru că suntem în mijlocul unei crize pandemice.”
2278 afișări
Imaginea articolului PSD îl propune premier pe Alexandru Rafila. Dîncu: ”Dacă va accepta propunerea noastră, ar fi o variantă de nerefuzat”

”Dacă profesorul Alexandru Rafila ar accepta oferta înaintată de Marcel Ciolacu de a fi premier, ar fi „o propunere de nerefuzat, pentru că suntem în mijlocul unei crize pandemice”, spune preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu

Noi avem mai multe nume (pentru a fi propuse premier - n.r.), în funcţie de poziţia preşedintelui. Avem mai multe posibilităţi pe care le vom putea accesa şi în funcţie de o posibilă coaliţie pe care o facem.(...) Eu cred că acele incompatibilităţi despre care s-a vorbit despre stânga şi dreapta în timpul campaniei ar putea ca sub presiunea realităţii să nu reziste şi după alegeri. Nu am renunţat la ideea de a guverna, preşedintele nostru a şi făcut o propunere, mai trebuie să îl şi convingem pe domnul profesor Rafila ca fiind candidatul nostru care pentru această perioadă credem că este o propunere de nerefuzat, pentru că suntem în mijlocul unei crize pandemice, când mai ales după alegeri cred că politica trebuie să pălească”, a precizat Vasile Dîncu la Digi24.

El a spus că Alexandru Rafila nu a fost confirmat în forul statutar.

Nu a fost confirmat în arhitectura deciziei de la noi, dar este printre cei din conducere care ar putea să fie şi care de principiu a acceptat. Nu avem însă o decizie formalizată pentru că este dependentă de altceva”, conchide Dîncu.

Marcel Ciolacu a nominalizat mai mulţi lideri social-democraţi ca variante de premier din partea PSD. Este vorba despre foştii premieri Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, precum şi Vasile Dîncu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici