PSD+PC şi PDL au semnat "Parteneriatul pentru România" (Video)

Parteneriatul PDL - PSD pentru România a fost semnat, duminică după-amiază, de către liderii celor două formaţiuni, Emil Boc şi Mircea Geoană.

98 afișări
Imaginea articolului PSD+PC şi PDL au semnat "Parteneriatul pentru România" (Video)

PSD+PC şi PDL au semnat "Parteneriatul pentru România" (Imagine: Mediafax Foto)

La ceremonia de semnare au participat şi membrii ai conducerii celor două formaţiuni.

Geoană: Asistăm la un moment istoric, democraţia română s-a maturizat

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că acest moment este istoric şi arată că democraţia română s-a maturizat.

Geoană a spus că momentul este istoric întrucât, după douăzeci de ani, două partide aparent ireconciliabile au înţeles să îşi unească eforturile într-un moment dificil pentru ţară.

"Asistăm la un moment cu adevărat istoric. După douăzeci de ani, două forţe politice aparent ireconciliabile au înţeles să îşi unească eforturile pentru a face faţă unui moment cu adevărat dificil pentru ţară. Putem spune că ne-am maturizat", a spus liderul PSD.

"La situaţii excepţionale, soluţii excepţionale", a afirmat el.

Liderul PSD a apreciat că semnarea acestui protocol dovedeşte că democraţia românească s-a maturizat.

Geoană a declarat că acordul dintre PDL şi PSD era singura formulă capabilă să asigure stabilitate şi o guvernare competentă.

"Formula găsită cu colegii de la PDL era singura capabilă să asigure stabilitate şi o guvernare competentă în acest moment de criză", a apreciat Geoană.

El a spus că programul de guvernare al celor două partide constituie un just echilibru între dinamism economic şi protecţie socială şi că ambele formaţiuni semnatare al acordului de guvernare sunt dispuse să aibă o atitudine "respectuoasă" faţă de minorităţile din România.

"Programul de guvernare va asigura un just echilibru între dinamism economic şi protecţie socială şi va include lucrurile la care noi ţinem ca social-democraţi. (...) Dorim să asigurăm protecţia drepturilor minorităţilor din România, suntem dispuşi să avem o atitudine respectuoasă faţă de minorităţile din România", a precizat Geoană.

Lidetrul PSD a subliniat că acordul semnat "respectă identitatea politică a fiecărei formaţiuni politice".

"Acest acord nu prevede absenţa competiţiei electrorale în 2009. Ne vom pune fiecare câte un candidat la preşedinţie şi ne vom bate", afirmat Mircea Geoană.

Boc: Atât PDL, cât şi PSD au înţeles că e vremea ca disputele să înceteze

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat că ambele formaţiuni au înţeles că "vremea disputelor trebuie să înceteze", că trebuie restabilită autoritatea statului şi a precizat că partneriatul nu a fost semnat pentru a reface trecutul, încheind cu formula "Doamne-ajută!".

"Suntem parteneri, dar vom fi în continuare competitori politici şi electorali", a spus Boc, subliniind că e timpul ca politicienii şi partidele să se confrunte în programe.

El a precizat că parteneriatul nu a fost semnat "pentru a reface trecutul".

"Am semnat astăzi Parteneriatul pentru România şi pornim la drum cu un singur obiectiv, de a da României o guvernare stabiliă şi eficientă în vremuri grele", a spus preşedintele PDL, Emil Boc, în discursul său.

El a arătat că cele două formaţiuni au reunit în acest document "cele mai bune şi urgente măsuri şi necesităţi pentru ca România să treacă cu bine de o perioadă grea", măsuri care cuprind atât măsuri de dreapta cât şi de stânga.

Boc a spus că obiectivul prioritar al Alianţei este "stabilitatea ţării, crearea de noi locuri de muncă, menţinerea şi creşterea puterii de cumpărare, dar şi obiective ce ţin de identitatea doctrinară a fiecărui partid, precum cota unică, continuarea reformei în justiţie, descentralizare reală a administraţiei, reforma învăţământului şi a sănătăţii.

"Am semnat, astăzi, Parteneriatul PDL şi PSD, nu pentru a reface trecutul, ci pentru a da un viitor stabil românilor şi a da românilor speranţa că ceea ce am semnat se va realiza", a spus preşedintele PDL.

El a ţinut să precizeze că respectarea promisiunilor din acest parteneriat va fi adevărata măsură a pactului semnat de cele două partide.

"E un moment dificil, cred că PSD şi PDL au înţeles că vremea disputelor a trecut şi lumea aşteaptă mai puţin cuvinte şi mai multe fapte", a spus Boc, exprimându-şi încrederea că acest parteneriat va reprezenta soluţia pentru viitorul României.

Emil Boc a ţinut să precizeze că cele două partide sunt partenere, dar vor fi în continuare competitori politici, fiecare urmând să îşi susţină propriul candidat la Preşedinţie.

"Astăzi, poate după 18 ani, se schimbă sensul de a face politică în România", a mai spus Boc.

Citeşte şi:

Vezi aici ce prevede Protocolul pe care-l vor semna PSD şi PDL

Preda şi Canacheu au votat împotriva "Parteneriatului" cu Alianţa PSD-PC - surse

CRONOLOGIE: De la "victoria dreptei", la Parteneriatul PSD-PDL pentru România

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici