PSD reacţionează: Iohannis minte din nou. Primul preşedinte din România şi poate din lume care a blocat bugetul

Social-democraţii au acuzat, miercuri pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis minte din nou când spune că bugetul PSD e cel mai prost, reamintindu-i că bugetul lui Cioloş în anul 2016 prevedea reduceri la Sănătate cu 16 miliarde lei şi 10 miliarde lei mai puţin la Educaţie.

931 afișări
Imaginea articolului PSD reacţionează: Iohannis minte din nou. Primul preşedinte din România şi poate din lume care a blocat bugetul

PSD reacţionează: Iohannis minte din nou. Primul preşedinte din România şi poate din lume care a blocat bugetul

„Iohannis minte din nou: Spune că bugetul propus de PSD e cel mai prost. Dar Iohannis a aprobat bugetul lui Cioloş în 2016 care prevedea mai puţin cu 16 miliarde lei la Sănătate şi mai puţin cu 10 miliarde lei la Educaţie. Spune că în 2019 e cu 1 miliard mai puţin la comunităţile locale. În realitate, autorităţile locale au primit cu 4,6 miliarde în plus. Deci e cu plus, nu cu minus, domnule Iohannis!”, au scris social-democraţii pe pagina de Facebook a PSD.

Aceştia mai susţin, referitor la reproşul preşedintelui Iohannis cu privire la creşterea sumelor pentru partide, că nici PNL, nici USR nu au venit să dea surplusul înapoi la bugetul de stat.

„Spune că s-au dat prea mulţi bani la partide, dar nici PNL-ul lui Iohannis, nici USR-ul lui Cioloş nu au venit să dea surplusul înapoi la bugetul de stat! Şi nu spune că PNL-ul său a cerut în 2018, în Parlament majorarea bugetelor partidelor. Spune că s-a alocat mai puţin pentru investiţii. Dar în realitate, bugetul pe 2019 prevede cu peste 15 miliarde în plus la investiţii. Bugetul blocat de Iohannis prevede cele mai mari alocări din istoria României pentru Sănătate”, a completat sursa citată.

„Adevărul este însă unul singur: copiii nu şi-au putut primi alocaţiile mărite de la 1 martie, iar comunităţile locale nu au putut începe investiţiile pentru că Iohannis a contestat degeaba bugetul la Curtea Constituţională. Primul preşedinte din istoria României şi probabil din lume care a blocat bugetul propriei ţări!”, au conchis social-democraţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după decizia Curţii Constituţionale cu privire la legea bugetului şi a plafoanelor bugetare, că bugetul rămâne unul bazat pe cifre false şi pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România face parte. Iohannis a mai spus că va retrimite Legea bugetlului de stat pentru reexaminare în Parlament.

„Bugetul prezentat şi votat de majoritate pesedistă a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmăreşte o agendă care nu are nicio legătură cu România, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării. În timp ce bugetul prevedere o creştere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism de către PSD că nu se găsesc bani pentru a plăti la timp alocaţiile copiilor. Bugetul sfidează logica economică şi bunul simţ”, a afirmat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici