PSD semnează sesizarea PNL la CC în care se atacă reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX că social-democraţii vor semna sesizarea PNL adresată Curţii Constituţionale în care se va ataca reducerea salariilor bugetarilor cu 25%.

151 afișări
Imaginea articolului PSD semnează sesizarea PNL la CC în care se atacă reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor

PSD semnează sesizarea PNL la CC în care se atacă reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Olguţa Vasilescu a precizat că PSD dorea să întreprindă un demers de atacare la CC a legii privind scăderea salariilor bugetarilor, pe care urma să îl anunţe public în conferinţa de presă de joi, de după şedinţa departamentelor.

"Vom semna sesizarea PNL. Mâine (joi - n.r.), după şedinţa departamentelor, urma să anunţăm în conferinţa de presă depunerea unei sesizări la Curtea Constituţională privind scăderea salariilor bugetarilor. Dar, pentru că liberalii au finalizată sesizarea, nu ne interesează paternitatea acesteia, ci să fie dezbătură de Curte, aşa încât o semnăm pe cea a liberalilor", a precizat Olguţa Vasilescu.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a făcut miercuri un apel în plenul Senatului pentru obţinerea a încă patru semnături necesare atacării la Curtea Constituţională a legii care prevede reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, invocând articolul 41, alineat 5, din Constituţie.

Traian Băsescu a promulgat marţi legile austerităţii în variantele primite de la Parlament, după ce acestea au fost puse în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Acestea au fost adoptate în aceeaşi zi de plenul Parlamentului.

Articolul 41 alineat 5 din Constituţie prevede că "dreptul la negocieri colective în materie de muncă şi caracterul obligatoriu al convenţiilor colective sunt garantate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici