PSD şi PNL au decis să înceapă discuţiile pentru un guvern de criză dacă trece moţiunea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, după întâlnirea PSD-PNL, că cele două formaţiuni urmează să convină asupra unui guvern de criză, care să fie instalat "a doua zi" după căderea actualului Cabinet, în cazul adoptării moţiunii de cenzură.

31 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL au decis să înceapă discuţiile pentru un guvern de criză dacă trece moţiunea

PSD şi PNL au decis să înceapă discuţiile pentru un guvern de criză dacă trece moţiunea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În fine, deja am convenit, s-a acceptat ideea că e nevoie să construim o alternativă, în acelaşi timp o alternativă de guvernare, de majoritate, ceea ce înseamnă să convenim asupra unui guvern care, în cazul căderii Guvernului Boc, să fie impus de o majoritate parlamentară, un guvern de criză cu un mandat precis", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că acest guvern de criză PNL-PSD-PC va lua măsuri imediate care să vină în sprijinul societăţii şi eocnomiei româneşti, în sprijinul tuturor celor care au fost şi sunt afectaţi de guvernarea Boc şi, pe de altă parte, să pregătească alegeri anticipate.

Liderul liberal a adăugat că reprezentanţi ai celor două partide vor trece imediat la redactarea programului de guvernare.

"În legătură cu conţinutul programului de guvernare, el este unul care va fi discutat începând încă din următoarele zile, şi este vorba de măsuri imediate şi reparatorii în cele mai multe cazuri, cum e cazul reducerilor salariilor bugetarilor sau creşterii aberante a TVA-ului. Sunt mai multe astfel de măsuri pe care deja le-am discutat şi vor fi discutate în detaliu şi fixate, urmând ulterior să convenim şi asupra componenţei Guvernului şi, sigur, unui prim-ministru. Repet, e vorba de un guvern de criză, un guvern pe care să-l punem a doua zi în locul Guvernului Boc dacă vom reuşi ca prin moţiunea de cenzură să înlăturăm acest Guvern nefast", a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte propunerea de prim-ministru al acestui "guvern de criză", Antonescu a spus că acesta va fi convenit, el reiterând poziţia PNL privind un premier independent, cu mare credibilitate publică.

"În legătură cu premierul, va fi un prim-ministru convenit, poziţia PNL o cunoaşteţi, trebuie să fie un prim-ministru independent, cu credibilitate, pentru că este esenţial în acest moment, un moment greu pentru România, ca primul-ministru să fie un om de mare credibilitate publică", a mai spus Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici