PSD vrea înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări, o structură care "să scoată serviciile de informaţii şi ofiţerii lor din justiţie şi politică"

Un document discutat sâmbătă la Neptun arată că PSD va susţine un proiect de lege prin care se înfiinţează Autoritatea Naţională de Interceptări,astfel încât să fie scoşi "serviciile de informaţii şi ofiţerii din justiţie şi politică".Proiectul este unul mai vechi, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu.

1386 afișări
Imaginea articolului PSD vrea înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări, o structură care "să scoată serviciile de informaţii şi ofiţerii lor din justiţie şi politică"

PSD vrea înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări

"Imbunătăţirea legislaţiei pentru asigurarea unor servicii de informaţii în conformitate cu cerinţele statului de drept. Adaptarea prevederilor din legile siguranţei naţionale la nivelul celor din ţările puternic dezvoltate în acest domeniu. Reaşezarea activităţii serviciilor de informaţii în matca lor constituţională", se arată în documentul discutat sâmbătă în şedinţa CEx a PSD, de la Neptun.

Termenul ar fi decembrie 2018, fiind vorba despre un proiect de lege. Documentul mai prevede: "Definirea clară a atribuţiilor structurilor de informaţii. Scoaterea serviciilor de informaţii şi a ofiţerilor serviciilor din justiţie şi politică. Înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări".

Proiectul este unul mai vechi, unul dintre iniţiatori fiind Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Potrivit proiectului aflat pe site-ul Senatului, Autoritatea are ca obiectiv interceptarea, înregistrarea, ascultarea, verificarea primară, stocarea şi transmiterea datelor şi informaţiilor ce au interes pentru securitatea naţională, prevenirea şi combaterea terorismului şi a criminalităţii organizate şi corupţiei, cât şi prevenirea, descoperirea şi contracararea interceptărilor ilegale a comunicaţiilor, în colaborare cu celelalte autoritati informative si de protecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici