Radu Câmpeanu: Intenţia principelui Radu de a candida la preşedinţie este "cam hazardată"

Preşedintele de onoare al PNL, Radu Câmpeanu, a declarat că intenţia principelui Radu de a candida la alegerile prezidenţiale este hazardată, că acesta nu va avea şanse în faţa lui Traian Băsescu şi că îl va avantaja pe actualul şef al statului.

223 afișări
Imaginea articolului Radu Câmpeanu: Intenţia principelui Radu de a candida la preşedinţie este "cam hazardată"

Radu Câmpeanu, preşedinte de onoare al PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Mi se pare cam hazardată această chestiune. Dacă va avea sau nu succes, este o chestiune discutabilă, dar eu personal mă îndoiesc că o să aibă succes. Dimpotrivă. Cred că prezenţa lui ca un candidat în faţa lui Băsescu nu este benefică, pentru că nu are şanse, dar îi dă şanse lui Băsescu, ceea ce este un lucru negativ pentru România", a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Câmpeanu.

El a mai spus totuşi că orice om într-o ţară liberă poate să-şi depună candidatura, dar dacă are şi sprijinul unui partid "este şi mai bine".

Radu Câmpeanu a propus în 1992, din poziţia de preşedinte al PNL, ca Regele Mihai să candideze la Preşedinţie, propunere respinsă însă de fostul suveran.

Ulterior, într-o conferinţă, Câmpeanu califica propunerea candidaturii Regelui Mihai la Preşedinţie drept "cea mai inteligentă propunere făcută în ţara noastră în ultimul timp". Liderul liberal nu a comentat atunci  refuzul fostului suveran, dar a afirmat că "la întrebări similare, Otto de Habsburg şi Simeon al Bulgariei au răspuns categoric ".

Principele Radu îşi va anunţa, joi seară, candidatura la preşedinţia României într-un discurs pe care îl va rosti la Palatul Elisabeta. Casa Regală a informat într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Principele Radu îşi va anunţa candidatura în cadrul unei ceremonii care va începe la ora 19.00, la Palatul Elisabeta. Anunţul va fi făcut în prezenţa Principesei Margareta şi a celor care vor să susţină candidatura, informează sursa citată, potrivit căreia Principele Radu va adresa o alocuţiune în care va prezenta motivele şi contextul angajării sale în cursa electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici