Radu Oprea, despre programul PNL de guvernare 2020-2024: Date trunchiate şi numere cosmetizate

  • Radu Oprea critică „cuplul” Cîţu-Orban, pe ministrul Finanţelor pentru că a cosmetizat cifrele, oferindu-i şansa celuilalt, liderului PNL, să anunţe un program nerealist.
  • Radu Oprea: Programul nu explică de unde va fi redus deficitul cu 20 de miliarde de lei în 2021
  • „Cîţu a ales pe sprânceană, doar date trunchiate şi numere cosmetizate intens, pentru a-i asigura lui Orban şansa de a prezenta un program de guvernare liberal lipsit de orice fundament real”
655 afișări
Imaginea articolului Radu Oprea, despre programul PNL de guvernare 2020-2024: Date trunchiate şi numere cosmetizate

Radu Oprea, despre programul PNL de guvernare 2020-2024: Date trunchiate şi numere cosmetizate

„Logica capului întors de la adevărurile care dor este continuată în programul de guvernare propus de PNL, un program care nu explică de unde va fi redus deficitul cu 20 de miliarde de lei în 2021. Aici, putem intui că Orban s-a ferit, asemeni lui Cîţu, să explice că urmează tăieri semnificative, impozitări consistente şi disponibilizări forţate. Pensiile, salariile bugetarilor, TVA-ul la alimente şi alte impozite ce urmează a fi introduse au fost excluse din programul lor de guvernare”, afirmă social-democratul.

Principalele critici aduse liberalilor de senatorul PSD Radu Oprea:

  • Cîţu uită să ne spună că PSD a avut dreptate, pe deplin, şi că bugetul trecut de liberali, prin asumarea răspunderii, a ajuns doar 9 luni.
  • O proiecţie pentru un an a fost cheltuită, deja, în 3 trimestre, ceea ce indică, din start, nivelul de pregătire al actualului guvern în materie de economie.
  • Cîţu s-a ferit să vorbească despre tăierile de 4 miliarde de lei de la investiţii şi fonduri europene, sau despre deficitul bugetar care se îndreaptă vertiginos spre 100 de miliarde de lei.
  • N-a zis niciun cuvânt despre faptul că acest deficit este un record istoric absolut şi s-a ferit să puncteze că acest deficit nu a fost creat de pachetul de stimulare al economiei, cel mai mic la nivelul UE.
  • Cîţu a păstrat o atitudine evazivă faţă de cele 25 de miliarde de euro împrumutate care n-au produs niciun efect pentru copii, pensionari, români, fermieri sau pentru alte categorii profesionale şi sociale. Nici antreprenorii care au fost momiţi cu tot felul de programe şi de IMM-invest-uri nu se simt mai bine.

Partidul Naţional Liberal a lansat joi programul de guvernare care setează obiectivele prioritare ale următorilor patru ani de guvernare PNL, şi care promite printre altele creşterea economică şi ridicarea nivelului de trai precum şi reforma marilor sisteme publice şi modernizarea statului.

PSD a lansat în urmă cu o lună programul de guvernare pentru 2020-2024 cu care va merge la alegerile generale din 6 decemrbie. Social-democraţii promit dublarea imediată a alocaţiilor, creşterea punctului de pensie cu 32% până în 2024 şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.340 de lei. cât e acum, la 2.050 de lei în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici