Radu Oprea (PSD): Guvernul să nu-i găsească vinovaţi pe „răspândaci”, adică adolescenţii, ci să se uite în oglindă

  • În lupta cu virusul, Guvernul Orban a avut talentul să găsească vinovaţi pentru problemele pe care este incapabil să le gestioneze, acuză senatorul PSD Radu Oprea.
  • Oprea: Iohannis spunea că în faţa virusului „ori eşti prost, ori eşti precaut”, în timp ce Orban, mai versat politic, i-a extras din popor doar pe unii, adolescenţii.
  • Senatorul PSD îl critică pe Orban pentru expresia „Adolescenţii sunt „răspândaci'' de virus”.
492 afișări
Imaginea articolului Radu Oprea (PSD): Guvernul să nu-i găsească vinovaţi pe „răspândaci”, adică adolescenţii, ci să se uite în oglindă

Radu Oprea (PSD): Guvernul să nu-i găsească vinovaţi pe „răspândaci”, adică adolescenţii, ci să se uite în oglindă

Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seară că adolescenţii sunt “răspândaci” de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi de părinţi, bunici sau profesori.

Senatorul PSD Radu Oprea crede că odată făcută această afirmaţie, „Orban se întoarce victorios la Palatul Victoria, a găsit vinovatul, l-a expus mulţimii cu termenul profund peiorativ ”răspândac” şi acum se bucură de linişte, criza medicală a dispărut”.

„Soluţia lui Orban pare ideală, are un grup ţintă care este principalul vinovat şi, mai ales, acest grup ţintă nu votează. Orban a găsit ţapul ispăşitor pentru incompetenţa guvernului şi este pregătit să directioneze spre el nemulţumirea societăţii”, mai afirmă acesta. 

Dincolo de afirmaţia lui Orban, senatorul PSD critică Guvernul liberal pentru că „în opt luni de zile nu a fost capabil să pregătească şcolile pentru scenariul online, nu fost capabil să implementeze un program de redresare economică, a împrumutat peste 100 de miliarde de lei, iar banii nu se văd în economie, nu a mărit salariile profesorilor, medicii sunt în stradă şi rezistă cu greu în spitale şi, poate cel mai grav, este că nu au mărit capacitatea ATI la nivel naţional”

„Da, lipsa paturilor ATI şi a specialiştilor a făcut ca la Timişoara să moară şase oameni. Oricât ar fi de greu de acceptat, aceste carenţe nu sunt din vina adolescenţilor. Orban şi PNL nu se pot ascunde la infinit”, concluzionează social-democratul, potrivit unei declaraţii de presă remise Mediafax.  

Şase pacienţi cu coronavirus au murit la Timişoara pentru că starea lor s-a agravat în câteva minute, şi nu a mai fost timp pentru mutarea lor la terapie intensivă, nu pentru că nu ar fi fost locuri pentru ei la ATI. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli infecţioase din Timişoara, a revenit cu precizări asupra declaraţiei făcute acum două zile. "Poate nu am fost bine înţeles", spune acesta. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici