Rafila: Tratament egal pentru toţi pacienţii din statele membre ale Uniunii Europene

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi secretarul de stat Alexandru Rogobete au participat, la Bruxelles, în cadrul programului EU4Health, la o discuţie despre politicile europene de sănătate şi impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România.

199 afișări
Imaginea articolului Rafila: Tratament egal pentru toţi pacienţii din statele membre ale Uniunii Europene

Cei doi oficiali au subliniat importanţa asigurării unui tratament egal pentru toţi pacienţii din statele membre ale Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

„Asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană. Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituţiilor UE şi al sectorului privat, pentru a dezvolta politici şi strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toţi pacienţii. Implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii”, a declarat Rafila.

În cadrul reuniunii de la Parlamentul European s-a discutat şi despre importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii medicale şi a digitalizării sistemului medical.

„România beneficiază de peste 9 miliarde de euro până la finalul anului 2030, din diferite surse de finanţare. Prin PNRR am reuşit să finalizăm proiectele pentru dezvoltarea asistenţei medicale primare, a ambulatoriilor de specialitate, respectiv să investim masiv în spitale pentru dezvoltarea secţiilor de nou-născuţi. Continuăm investiţiile în digitalizarea sistemului medical şi realizarea sistemului naţional de telemedicină”, a arătat, la rândul său, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete.

Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul Cristian Buşoi, raportor pentru EU4Health.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici