Raluca Turcan: Aproximativ 35.000 de bugetari primesc şi pensie, şi salariu

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 35.000 de angajaţi din sistemul public beneficiază în prezent şi de pensie.

1040 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Aproximativ 35.000 de bugetari primesc şi pensie, şi salariu

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că 120.000 de persoane, aflate în pensie, au şi diferite contracte de muncă. Ea a lansat joi în dezbatere proiectul de lege pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Acesta va interzice cumului pensiei cu salariul în sistemul public.

CITEŞTE şi Raluca Turcan a anunţat care sunt excepţiile la interdicţia privind cumulul pensiei cu salariul

„În momentul de faţă această măsură nu este privită ca o măsură de a face economie la bugetul de stat, ci o măsură care să încurajeze viaţa profesională activă. Pentru că Avem o evaluare şi în momentul de faţă în România există peste 120.000 de persoane peste 65 de ani care au diferite forme de contracte. Aşadar sunt oameni în România peste 65 de ani care îşi doresc să muncească. Exist ac solic, Noi dorim să flexibilizăm relaţia dintre angajaţii peste 65 de ani şi angajatori”, a spus Raluca Turcan.

Întrebată de jurnalişti câţi bugetari bugetari au şi pensii, şi salarii, Raluca Turcan a spus că e vorba de aproximativ 35.000 de persoane.

„Despre persoanele în sistemul public, în momentul de faţă pot spune că există aproximativ 35.000. Spun aproximativ pentru că sistemul de apărare şi ordine publică au propriul sistem de contributivitate şi informaţiile nu sunt în totalitate cunoscute. (...) În momentul în care această lege intră în vigoare vom vedea câte contracte de muncă se suspendă", a mai spus ministrul.

Ea a precizat că această prevedere nu se va aplica şi în mediul privat. „În mediul privat, pot să cumuleze penseile cu salariile. Sunt beneficiari ai sistemului public de pensii, dar sunt angajaţi la privat. Nu cumulează două surse de venit de la stat”, a precizat Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici