Raluca Turcan face apel la liberali: Opriţi războiul dintre PNL şi PDL

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan adresează un apel liberalilor, îndemnându-i să opreacă războiul dintre PNL şi PDL, apreciind că purtarea în continuare a acestei lupte va transforma PNL într-un partid-kamikaze, care se îndreaptă de bună voie spre sinucidere.

52 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan face apel la liberali: Opriţi războiul dintre PNL şi PDL

Raluca Turcan face apel la liberali: Opriţi războiul dintre PNL şi PDL (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În apelul adresat liberalilor şi remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, Turcan le spune membrilor PNL că se află în faţa unui Congres important pentru viitorul Partidului Naţional Liberal, momentul în care aleg calea pe care va merge PNL în următorii 4-5 ani de zile, iar decizia lor va influenţa întreaga dreaptă politică românească.

Raluca Turcan aminteşte că sunt aproape 4 ani de zile de când a început războiul rece în Alianţa D.A. şi aproape 3 ani de zile de când această alianţă s-a rupt.

"Avem opinii diferite asupra acestei părţi a istoriei noastre comune, dar sunt convinsă că avem păreri foarte asemănătoare asupra beneficiilor pe care Alianţa D.A. le-a adus României atât timp cât ea a funcţionat (integrarea europeană fiind cel mai bun exemplu). În timpul care a trecut de la ruperea Alianţei D.A., dreapta românească a cunoscut evoluţii importante, iar cea mai importantă este aceea că dreapta a devenit mai puternică decât stânga. Meritul este atât al PDL, cât şi al PNL, iar liberalii din ambele partide se pot felicita pentru actuala supremaţie a dreptei în raport cu stânga", adaugă vicepreşedintele PDL.

Raluca Turcan menţionează că acum, în 2010, sunt în situaţia de a lua decizii strategice, iar pentru membrii PNL deciziile strategice vor fi luate în următoarele două zile.

"Indiferent de persoanele pe care le veţi alege în fruntea partidului şi indiferent de sistemul de vot intern prin care aceste persoane vor fi alese, vă solicit doar un singur lucru: opriţi războiul dintre PNL şi PDL", adaugă Turcan.

Ea susţine lupta de ani de zile cu PDL le-a adus liberalilor o mulţime de probleme şi niciun avantaj.

"Această luptă v-a împins în braţele PSD şi a făcut rău ideii de coerenţă a scenei politice româneşti. Această luptă v-a plasat de două ori în opoziţie, după ce liderii PNL au refuzat în două rânduri un parteneriat la guvernare cu Partidul Democrat Liberal. Continuarea acestei lupte va transforma PNL într-un partid-kamikaze, care se îndreaptă de bună voie spre sinucidere, cu singurul obiectiv de a produce cât mai multe pierderi celor pe care-i consideră adversari. Poate fi acesta obiectivul unui liberal autentic? Îşi poate asuma un liberal autentic o ideologie nihilistă, opusă optimismului funciar ce caracterizează proiectul liberal? Vă regăsiţi în mentalitatea de tip ori noi, ori ei?", le mai transmite Turcan liberalilor.

Ea îi îndeamnă pe aceştia să aleagă cooperarea în locul conflictului şi să deschidă porţile astăzi închise.

"Faceţi posibil ca, într-un viitor mediu sau mai îndelungat, PDL şi PNL să fie din nou parteneri. Aceasta ar fi, probabil, cea mai bună veste pe care congresul PNL ar da-o alegătorilor de centru-dreapta din România", le mai transmite vicepreşedintele PDL membrilor PNL.

PNL are programat la sfârşitul acestei săptămâni Congresul care urmează să decidă asupra modificării Statutului partidului şi să aleagă noua conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici