Raluca Turcan: PNL este la cotitură. Ce spune liderul PNL despre parteneriatul cu Klaus Iohannis

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a recunoscut, sâmbătă, la Sibiu, că PNL este într-un moment de cotitură, care poate face diferenţa între ”cel mai mic partid mare şi un partid puternic”. Parteneriatul cu Klaus Iohannis nu înseamnă că ”ne facem unii altora treburile”, a adăugat Turcan.

1446 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PNL este la cotitură. Ce spune liderul PNL despre parteneriatul cu Klaus Iohannis

Raluca Turcan: PNL este la cotitură. Ce spune liderul PNL despre parteneriatul cu Klaus Iohannis (Imagine: Alexandra Pandrea/ Mediafax Foto)

Raluca Turcan, unic candidat la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Sibiu, a declarat, sâmbătă, că PNL este la un moment de cotitură la nivel naţional, în schimb, în Sibiu ”lucrurile sunt aşezate”.

”Mă preocupă viitorul PNL şi cred că suntem într-un moment de cotitură. Aici, la Sibiu, lucrurile sunt aşezate pe un făgaş normal şi eu cred că vor merge din ce în ce mai bine. La nivel naţional, însă, momentul de cotitură poate să facă diferenţa între PNL - cel mai mare partid mic sau PNL un partid puternic cu oameni responsabili, credibili, implicaţi, care să ajungă la guvernare şi să performeze la guvernare, să dea României preşedintele şi în anul 2020. Acestea sunt cele două căi în care PNL le are în momentul de faţă pentru România şi pentru cei mulţi”, a declarat Raluca Turcan.

”Aţi văzut ce e în ţară şi ce informaţii răzbat din PNL din diferite judeţe. Gândiţi-vă că am fi fost la guvernare. Întrebarea este: <dacă eram la guvernare cu un PNL care arăta aşa cum era în mai multe judeţe, am fi putut fi mai breji decât alţii? E o întrebare care ne apasă şi la care sigur ne doare răspunsul”, a adăugat Turcan.

De pe scena Sălii Thalia din Sibiu, unde au loc alegerile locale pentru preşedinţia PNL Sibiu, Turcan a spus că liberalii nu pot ”tolera trândăvia” şi că parteneriatul cu Klaus Iohannis nu înseamnă că ”ne facem unii altora treburile”.

”Mai cred că de aici, din Sibiu, trebuie să transmitem ce înseamnă să îţi preţuieşti un partener pe care l-ai avut pe termen lung, un partener care a ajuns preşedinte şi care, când se uită la Sibiu, ştie că aici găseşte o echipă care militează pentru interesul public şi respectul celor mulţi. PNL şi preşedintele Klaus Iohannis au fost şi sunt parteneri de cursă lungă. PNL la nivel naţional şi preşedintele Klaus Iohannis sunt şi trebuie să fie parteneri de cursă lungă, dar nu să ne facem unii altora treburile. PNL nu are treabă cu instituţia prezidenţială, nici Iohannis nu va veni să facă programul PNL şi să dea soluţiile legislative. PNL nu poate tolera nemunca, trândăvia în sectorul public, în asistenţa socială. PNL şi primarii noştri sunt exemple, încurajăm munca, ajutorul ţintit doar pentru cei care nu pot munci. (...) Cred, aşa cum am spus, că sunt multe de făcut. Ştiu că avem forţa să le facem mai bine”, a mai spus Ralcua Turcan.

PNL Sibiu are, la nivel judeţean, 32 de primari, peste 300 de consilieri locali şi patru parlamentari, liberalii câştigând ultimele alegeri parlamentare cu 40 la sută, cel mai mare scor scos de partid la nivel naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici