Raluca Turcan: Ponta - o caricatură de Che Guevara şi adevăratul moştenitor ideologic al lui Iliescu

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan consideră că liderul PSD Victor Ponta este o "caricatură de Che Guevara", că joaca acestuia "de-a Fidel Castro şi Che Guevara începe din ce în ce mai mult să arate ca o partitură proastă" şi că Ponta este adevăratul moştenitor ideologic al lui Ion Iliescu.

275 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Ponta - o caricatură de Che Guevara şi adevăratul moştenitor ideologic al lui Iliescu

Raluca Turcan: Ponta - o caricatură de Che Guevara şi adevăratul moştenitor ideologic al lui Iliescu (Imagine: Montaj Mediafax Foto)

"Pentru Victor Ponta, joaca de-a Fidel Castro şi Che Guevara începe din ce în ce mai mult să arate ca o partitură proastă. Şi periculoasă. Ponta e o caricatură de Che Guevara, nici nu cred că a făcut armata. Cred că Victor Ponta a sărit serios calul, deşi conduce PSD de numai 6 luni. Cum altfel se poate explica faptul că a aparut la conferinţa organizată de PSD Constanţa cu simboluri comuniste vizibile, în acelaşi mod în care prietenul său Radu Mazăre o face de o bună bucată de vreme? Cum îşi permite Victor Ponta să vorbească despre răsturnarea prin forţă a unei guvernări democratice într-o ţară membră a Uniunii Europene? E incredibil că un lider politic al unui partid important al României poate sugera asa ceva", scrie Raluca Turcan pe blogul său.

Ea a arătat că lui Victor Ponta i s-ar cuveni o cură de istorie recentă pentru a vedea ce au făcut "nişte purtători de stele roşii ca şi el", cu 60 de ani în urmă şi că adevăratul moştenitor ideologic al lui Ion Iliescu este Ponta.

"Cred că domnului Ponta i s-ar cuveni o cură de istorie recentă. De exemplu, o vizită la Muzeul de la Sighet, ca să vadă ceea ce nişte purtători de stele roşii ca şi el au făcut cu vreo 60 de ani în urmă: bătăi, torturi, crime. Nu Adrian Năstase sau Mircea Geoană sunt moştenitorii lui Ion Iliescu. Adevăratul moştenitor ideologic al lui Ion Iliescu este Victor Ponta. Dacă Mircea Geoană şi Adrian Năstase mai aveau cumva complexul PSD ca partid ex-comunist, Victor Ponta nu are niciun complex, ci dimpotrivă, face paradă de radicalism şi cochetează cu ideile comuniste fară nicio problemă", mai susţine Turcan.

Marţi seară, Radu Mazăre a fost reales în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Constanţa în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, el fiind liderul social-democraţilor constănţeni din anul 2003. La Conferinţa judeţeană, au participat liderul social-democrat Victor Ponta, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, senatorul Miron Mitrea şi parlamentarii PSD de Constanţa Alexandru Mazăre, Nicolae Moga, Matei Brătianu şi Manuela Mitrea.

Mazăre a venit îmbrăcat în costum de militar la Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa, care a ales noua conducere a formaţiunii politice, şi le-a spus celor prezenţi că îi îmbracă în militari şi merg să facă Revoluţie în cazul în care celelalte măsuri nu funcţionează. Victor Ponta a preluat din atitudinea revoluţionară a lui Radu Mazăre şi la începutul discursului şi-a pus pe cap o şapcă verde cu o stea roşie în frunte pe care a mărturisit că o are din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici