Raluca Turcan: Privim cu strângere de inimă decizia Curţii Constituţionale

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că priveşte cu "strângere de inimă" decizia Curţii Constituţionale, arătând că PDL, ca partid de guvernământ, are datoria să scoată ţara din criză şi să găsească "cel mai rapid plan de a compensa această pierdere bugetară".

20 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Privim cu strângere de inimă decizia Curţii Constituţionale

Raluca Turcan: Privim cu strângere de inimă decizia Curţii Constituţionale (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Deciziile Curţii Constituţionale nu se comentează, am luat act de această decizie, nu este politic o decizie pe care să nu o privim cu strângere de inimă, pentru că în acest moment trebuie decizia Guvernului în privinţa următoarelor măsuri pe care le vor aplica. Eu cred că noi, ca partid de guvernământ, avem datoria să scoatem ţara din criză şi sper ca măsurile cu care vor veni să fie luate cât mai repede cu putinţă", a spus Raluca Turcan.

Ea a fost întrebată de ziarişti dacă se aştepta la decizia Curţii Constituţionale. "Mi-aş fi dorit ca atunci când ne-am asumat acest angajament să avem garnaţia că este constituţional", a răspuns Turcan.

Curtea Constituţională a decis, vineri, cu majoritate de voturi, că unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv cele referitoare la pensiile speciale ale procurorilor, judecătorilor şi magistraţilor CC, cele privind reducerea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 de lei, sunt neconstituţionale.

Celelalte prevederi din legile austerităţii, printre care şi reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută, au fost declarate constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici