Raluca Turcan propune acordarea unor vouchere pentru formarea angajaţilor

Angajatorii din România ar putea primi de la stat vouchere pentru formarea profesională a angajaţilor, potrivit unui proiect de lege prezentat, marţi, de deputatul PNL Raluca Turcan: „Vorbim despre iniţiere, specializare sau calificare sau recalificare”.

396 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan propune acordarea unor vouchere pentru formarea angajaţilor

Raluca Turcan propune acordarea unor vouchere pentru formarea angajaţilor

„Investiţia în educaţia şi în formare, pe tot parcursul vieţii, reprezintă soluţia pentru venituri mai mici şi plus-valoare adăugată în economia românească. PNL consideră că pentru a realiza trecerea spre venituri mai mari şi o economie mai performantă trebuie să punem şi să întărim formarea profesională, prin pregătirea forţei de muncă”, a spus Turcan.

Ea a prezentat un proiect de lege pe care îl va depune în Parlament pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat prin care angajatorii pot să obţină vouchere pentru formarea profesională a angajatilor.

„Această formare poate să fie realizată fie în interiorul intreprinderii fie cu formatori specializaţi. În felul acesta, încurajăm investitorii să sprijine resursa umană şi, pe fond, cea mai profitabilă investiţie este cea în resursa umană”, a arătat Turcan.

Deputatul PNL a afirmat că antreprenorii i-au reclamat „lipsa forţei de muncă bine formă, bine specializată”.

Potrivit proiectului, voucherele create prin schema de ajutor de stat, antreprenorii pot să vină cu 50% din valoarea voucherului, astfel încât să formeze pe diferite niveluri forţa de muncă.

„Vorbim despre iniţiere, specializare sau calificare sau recalificare de nivelele 1, 2, 3 respectiv 4. Cursul de calificare-recalificare nivel 1 presupune achiziţionarea unui vouchere de 2.400 de lei, cel de nivel 2, 3.000 de lei, cursul de nivelul 3, 4.900 de lei şi cel de nivel 4 , de 9.600 de lei. Cursul de formare şi iniţiere în interiorul companiei are o valoare de 2.400 de lei”, a spus Raluca Turcan, care a precizat că ajutorul poate să ajungă la 50% din contravaloarea cursului de formare, dar că există şi posibilitatea de a depăşi acest procent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici