Raport "Păcuraru": E o flagrantă contradicţie între convorbirile telefonice şi afirmaţiile DNA

Raportul Comisiei juridice din Senat în cazul Paul Păcuraru menţionează faptul că, din analiza conţinutului probatoriului înaintat de DNA, şi anume înregistrarea unor convorbiri telefonice, rezultă că există o flagrantă contradicţie între acestea şi afirmaţiile din adresa de înaintare a dosarului la Senat.

113 afișări
Imaginea articolului Raport "Păcuraru": E o flagrantă contradicţie între convorbirile telefonice şi afirmaţiile DNA

Raport "Păcuraru": E o flagrantă contradicţie între convorbirile telefonice şi afirmaţiile DNA

"Din analiza conţinutului probatoriului înaintat de către Direcţia Naţională Anticorupţie (înregistrarea unor convorbiri telefonice), membrii Comisiei juridice au constatat că există o flagrantă contradicţie între acestea şi afirmaţiile cuprinse în adresa de înaintare a dosarului către Senat", se precizează în raportul Comisiei juridice privind cererea de începere a urmăririi penale în cazul ministrului Muncii, Paul Păcuraru.

Astfel, potrivit documentului citat, "în adresa înaintată Senatului sub semnătura procurorului şef al DNA, Daniel Morar, se menţionează că în speţa de faţă sunt probe temeinice că ministrul Paul Păcuraru a acceptat promisiunea unor foloase, nu a respins această promisiune, în scopul de a îndeplini un act privitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv numirea lui George Romanescu în conducerea I.T.M Gorj", precum şi că "prin activitatea făptuitorului Paul Păcuraru, numitul George Romanescu a dobândit un post necuvenit şi, implicit, foloase materiale salariale".

Comisia juridică precizează că, din înregistrările transmise şi analizate de comisie, rezultă că DNA a efectuat, probabil într-o altă cauză, o serie de înregistrări ale convorbirilor telefonice ale lui Ilie Morega, preşedintele filialei judeţene Gorj a PNL.

În cadrul convorbirilor telefonice, Ilie Morega şi Marcel Romanescu, deputat PDL Gorj, au convenit ca, în schimbul trecerii deputatului Marcel Romanescu la PNL, fratele acestuia, George Romanescu, să fie numit, interimar, în postul vacant de inspector –şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Ilie Morega l-a contactat, în două rânduri, pe ministrul Muncii, Paul Păcuraru, solicitându-i, în calitate de şef al filialei PNL Gorj, numirea lui George Romanescu la ITM Gorj, până la organizarea concursului prevăzut de lege.

Cu aceste ocazii, Ilie Morega i-a subliniat lui Paul Păcuraru că această numire este necesară pentru a obţine beneficiul politic al trecerii deputatului Marcel Romanescu de la PDL la PNL (ce urma să se producă împreună cu trecerea de la PC la PNL a deputatului de Gorj, Pantelimon Manta).

Comisia juridică menţionează că "nu există nici un fel de elemente din care să rezulte că George Romanescu nu îndeplinea condiţiile legale pentru numirea ca interimar în funcţia de inspector şef al ITM Gorj", iar acesta a fost numit legal, pentru o perioadă de şase luni, după care urma să se organizeze concurs pentru ocuparea postului.

"După trecerea celor şase luni de la numirea ca interimar, George Romanescu a părăsit postul în care fusese numit şi nu a participat la concurs, iar deputatul de Gorj Marcel Romanescu este şi în prezent membru al PDL", se mai arată în raport.

În raport se face referire şi la audierea lui Paul Păcuraru în comisie, când acesta a susţinut că DNA a dat dovadă de rea-credinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi de incompetenţă profesională în definirea ideii de prejudiciu, precum şi de lipsa independenţei actului de justiţie faţă de viaţa politică şi că, în acest sens, a sesizat CSM, la data de 9 mai 2008, cu privire la abaterile procurorului Călin Nistor, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici