Raportul Comisiei juridice în cazul Ridzi a fost adoptat

Raportul Comisiei juridice în cazul Ridzi a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 156 de voturi "pentru", cinci "împotrivă", trei voturi fiind anulate, potrivit anunţului oficial din plen. Înainte de anunţul oficial, la finalul numărătorii, se anunţase că s-au înregistrat două voturi "împotrivă".

56 afișări
Imaginea articolului Raportul Comisiei juridice în cazul Ridzi a fost adoptat

Raportul Comisiei juridice în cazul Ridzi a fost adoptat (Imagine: Mediafax Foto)

PDL nu a participat la vot.

Deputaţii au dezbătut, în urmă cu câteva săptămâni, raportul Comisiei juridice a Camerei , care propunea începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi pentru delapidare, dar votul final nu a fost dat atunci.

Marţi, înainte de începerea votului secret cu bile, deputaţii PDL şi cei ai PSD şi PNL s-au certat pe probleme de procedură, reprezentanţii PSD şi ai PNL solicitând ca votul secret cu bile să aibă loc în acelaşi timp cu cel pentru alegerea unui nou vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Postul de vicepreşedinte al Camerei a rămas vacant după ce Bogdan Olteanu (PNL) a devenit viceguvernator al BNR. PNL îl propune pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei pe Ludovic Orban.

Liberalii, susţinuţi de PSD, au arătat că ar trebui să existe două urne şi două perechi de săculeţe cu bile, pentru ca deputaţii să voteze, în acelaşi timp, pentru începerea urmăririi penale în cazul Ridzi şi pentru noul vicepreşedinte al Camerei.

PNL şi PSD au adus ca argument faptul că şi românii sunt chemaţi, în aceeaşi zi, să voteze atât pentru preşedintele ţării, cât şi pentru referendum.

Argumentele PNL şi ale PSD au fost respinse, însă, de PDL, care a arătat că deputaţii nu pot vota, în acelaşi timp pentru două chestiuni diferite.

Sever Voinescu (PDL) a spus că înţelege "teama noii majorităţi că s-ar putea să nu-şi ţină oamenii în sală pentru două voturi", dar că nu se poate vota cu bile pentru "două lucruri atât de diferite".

În final, preşedinta Camerei Roberta Anastase a anunţat că a obţinut acordul liderilor parlamenatri pentru ca votarea să aibă loc succesiv, întâi pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Tineretului şi, apoi pentru numirea lui Ludovic Orban în funţia de vicepreşedinte al Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici