Rareş Bogdan, despre negocierile cu PSD: Complicat, sunt două partide diferite ideologic

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan spune că negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului sunt complicate: „Sunt două partide diferite din punct de vedere ideologico-doctrinar”.

822 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan, despre negocierile cu PSD: Complicat, sunt două partide diferite ideologic

Rareş Bogdan, despre negocierile cu PSD: Complicat, sunt două partide diferite ideologic

Întrebat joi de jurnalişti cum merg negocierile cu PSD, Rareş Bogdan a spus: „Complicat, pentru că sunt două partide diferite din punct de vedere ideologico-doctrinar, din punct de vedere al abordării chestiunilor economice, sociale, şi atunci e foarte greu. Pe de-o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, de alocaţii, de înfiinţări de ministere, dar sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de salarii, pensii, de alocaţii, dar le facem în llimita veniturilor bugetare existente”.

Acesta spune că propunerile PSD ar avea un impact bugetar „undeva la 26 de miliarde”.

„Astăzi nu există aceşti bani. În schimb, putem să gândim, aşa cum am anunţat şi noi, noi am anunţat o creştere la pensii iniţială de 7%, care era indexarea din 1 ianuarie, putem fără să dăm peste cap bugetul să mergem spre 10-11 la sută, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie. Cert este că se va putea discuta despre asta. Sigur că e interesantă propunerea de înfiinţare a Ministerului Familiei, noi am cerut un minister speacial pentru diaspora”, a adăugat Rareş Bogdan.

Acesta a spus că discuţiile continuă în ceea ce priveşte cota unică.

„Sunt discutţii legate de cota unică, la care PNL nu are cum să renunţe pentru că asta este filosofia noastră economico-bugetară. Cei de la PSD au anunţat cotă progesivă. La fel, chestiuni care ţin de egalitarism. (...) Trebuie văzut, chestiunile de egalitarism ţin de o altă perioadă, ţin de comunism, noi trebuie să gândim extrem de clar, să avem grijă de nevoiaşi, dar să sprijinim mediul de afaceri”, a mai spus Rareş Bogdan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici