Răspunsul lui Ilie Bolojan, întrebat dacă va fi candidatul PNL la prezidenţiale

  • Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a fost întrebat, duminică, dacă el va fi următorul candidat la preşedinţia României, numele lui fiind vehiculat anterior şi pentru a forma Guvernul.
  • Bolojan a spus că un preşedinte trebuie să aibă competenţe în politica externă.
6947 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Ilie Bolojan, întrebat dacă va fi candidatul PNL la prezidenţiale

Răspunsul lui Ilie Bolojan, întrebat dacă va fi candidatul PNL la prezidenţiale

Ilie Bolojan a fost primarul Oradei, iar acum este preşedintele CJ Bihor. Numele lui a fost vehiculat pentru a forma Guvernul, iar acum există discuţii în cercurile politice că el va fi candidatul la Preşedinţia României, când Klaus Iohannis îşi va termina mandatul. În acest context, Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică, la Prima TV, dacă va candida pentru a deveni preşedintele României.

„Nu se pune această problemă (de a candida la preşedinţia României – n.r.). Fiecare om trebuie să îşi facă o evaluare a expertizei pe care o are şi, în ceea ce mă priveşte pe mine, eu am căpătat o expertiză în aceşti ani pe partea de administraţie. În zona de preşedinţie sau în zona guvernamentală trebuie să ai nişte abilităţi care sunt date de fişa postului respectiv şi, deci, e bine ca cei care candidează la poziţia de preşedinte al României, totuşi, să aibă nişte contacte bune pe partea de politică externă, pentru că aceasta este competenţa de bază a preşedintelui”, a declarat Ilie Bolojan.

El a admis, însă, că şi oameni fără competenţe în politica externă pot performa.

„Nu înseamnă că oameni care nu au competenţă într-un anumit domeniu nu pot performa. S-au mai văzut şi astfel de cazuri. Dar nu e bine să nu invalidezi teoria probabilităţilor de prea multe ori şi mai ales pe spatele unei comunităţi, a unui oraş sau a unei ţări”, a declarat Bolojan.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primarul Sibiului înainte de a candida la funcţia supremă în stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici