Reabilitarea blocurilor în Sectorul 2: 225 milioane buget alocat pe 2021 faţă de 59 milioane, în 2020

Bugetul alocat în 2021 pentru reabilitare de blocuri în Sectorul 2 va fi de 225 milioane faţă de 59 milioane, execuţie în 2020, anunţă primarul Radu Mihaiu: „Fiecare leu alocat din bugetul local mai primim trei lei finanţare de la Banca Europeană de Investiţii”.

344 afișări
Imaginea articolului Reabilitarea blocurilor în Sectorul 2: 225 milioane buget alocat pe 2021 faţă de 59 milioane, în 2020

„Buget 2021, reabilitări de blocuri: 225 milioane faţă de 59 milioane, execuţie în 2020. Mulţi m-aţi întrebat de ce băgăm aşa mulţi bani în reabilitarea blocurilor. Răspunsul e simplu - contractul de finanţare externă în vigoare a fost încheiat strict pentru acest domeniu. Drept urmare la fiecare leu alocat din bugetul local mai primim trei lei finanţare de la Banca Europeană de Investiţii. Aşadar cei 225 milioane sunt compuşi din 56 din bugetul local şi 169 de la BEI”, transmite pe Facebook Radu Mihaiu, primarul Sectorul 2 al Capitalei.

El precizează că sumele respective vor fi alocate în trei categorii:
1. Închiderea şantierelor începute în 2020 - 55 de blocuri,
2. Demararea de proiecte noi - 60 de blocuri,
3. Finalizarea obiectivelor blocate de mult timp.

„Avem 103 blocuri care din diverse motive au rămas cu lucrări neefectuate. Ca exemplu, în Pantelimon exista un bloc care de 12 ani avea schela pe el deşi lucrările au fost abandonate de mult timp. E esenţial să închidem şantierele vechi fiindcă mii de oameni suferă din cauza unor lucrări girate de fosta administraţie. Calitatea lucrărilor, respectarea termenelor şi obligaţiilor contractuale vor fi temelia programului de reabilitare în mandatul meu”, conchide Mihaiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici