Reacţia NATO după noile fragmentele de dronă găsite în Tulcea

NATO a fost informată de România cu privire la identificarea, pentru a treia oară, a unor fragmente de dronă similară celor folosite de armata rusă. Oficialii NATO au anunţat că monitorizează, alături de autorităţile române, situaţia.

8292 afișări
Imaginea articolului Reacţia NATO după noile fragmentele de dronă găsite în Tulcea

Reacţia NATO după noile fragmentele de dronă găsite în Tulcea

Ambasadorul României la a informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, despre continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El i-a informat pe Aliaţi că au fost identificate, pentru a treia oară, pe teritoriul României fragmente de drone similare celor folosite de Rusia.

„Autorităţile române rămân în alertă şi desfăşoară o anchetă completă. NATO nu deţine informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu preşedintele Iohannis în weekend şi continuăm să monitorizăm situaţia în strânsă legătură cu autorităţile române”, a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în judeţul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit primelor date ale Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici