Reacţia premierului după scandalul amenzilor: ”Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei de urgenţă” / Cum a răspuns la întrebarea: ”Ce aţi făcut pentru români?”

  • Ludovic Orban: ”Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei de urgenţă”
  • Ludovic Orban: ”Guvernul a reuşit să apere sănătatea şi viaţa românilor”
  • Ludovic Orban: ”Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România”
5266 afișări
Imaginea articolului Reacţia premierului după scandalul amenzilor: ”Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei de urgenţă” / Cum a răspuns la întrebarea: ”Ce aţi făcut pentru români?”
Cele mai importante declaraţii făcute de premierul Ludovic Orban:
 
- Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei de urgenţă
 
- Mă bucur să fiu astăzi aici. M-a bucurat foarte mult vestea că Ford reporneşte producţia. Am comunicat managerului companiei, CEO-ului, că voi fi prezent şi prezenţa mea la FORD este în primul rând pentru a arăta aprecirea pentru decizia repornirii activităţii, dar şi pentru a avea un dialog astfel încât această industrie să îşi menţina rolul. Am venit pentru că am auzit că au fost extrem de inovativi cu privire la protejarea angajaţilor. În fiecare secţie în care am fost am văzut aceste adaptări, măsuri care au fost luate pentru a proteja sănătatea angajaţilor.
 
-Am discutat de planul gradual de repornire a activităţii. Am discutat despre intenţia extrem de curajoasă de introduce în fabricare modele noi şi despre măsurile pe care Guvernul poate să le ia pentru a susţine industria automotivă. Obiectivul nostru cel mai important e ca după ce vom depăşi această criză să susţinem puternic economia. Am apreciat în mod deosebit toate măsurile şi toate mesajele care sunt transmise. Inclusiv îndemnul de a purta mască e însoţit de un zâmbet. Echipa de la Ford reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi.
 
- Suntem într-o analiză. Există mai multe variante. Ceea ce a comunicat preşedintele este sigur. Dacă vor apărea şi alte motive temeinice de părăsire a localităţii ele vor fi incluse. Eu nu comentez ce spun colegii mei. Eu aduc la cunoştinţa oamenilor decizii.
 
- Asta e o întrebare la care mi-ar lua o săptămână să vă răspund. Nu pot să vă răspund pe scurt. Guvernul a reuşit să apere sănătatea şi viaţa românilor. (n.red. răspuns la întrebarea „Ce aţi făcut pentru români”)
 
- Nu sunt critic literar ca să pot să fac o analiză. E un răspuns. Subiectul Ardealul, un subiect intangibil după părerea mea (n.red. răspuns la întrebarea despre declaraţia făcută la adresa premierului ungar Viktor Orban - ”vrabia mălai visează”)
 
- Da. Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Chiar şi în condiţiile epidemiei mai degrabă trebuie să cumperi maşini. În maşină eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic. Şi intenţia mea e de a cumpăra o maşină fabricată în România
 
- În cel mai scurt timp posibil. Obiectivul nostru e să repornim economia

- Intenţia Guvernului este de a extinde dincolo de perioada stării de urgenţă perioada şomajului tehnic, vom stabili dacă până la 1 iunie sau până la 15 iunie. Încă nu am luat decizia, o să luăm decizia în funcţie de evaluarea situaţiei
 
Premierul Ludovic Orban s-a aflat în această dimineaţă, începând cu ora 11:00, într-o vizită de la lucru la Uzina Ford din Craiova.
 
După această vizită, premierul va merge în vizită şi la Uzina Dacia din Mioveni. Cea de-a doua vizită a lui Ludovic Orban este programată la ora 14:30.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici