Reacţie la refuzul Austriei. Se propune crearea unui „spaţiu Schengen” între România, Bulgaria şi Grecia: trebuie doar notificată Comisia Europeană

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac propune desfiinţarea frontierelor dintre România, Bulgaria şi Grecia, ca reacţie la refuzul Austriei de a accepta extinerea spaţiului Schengen: „Nimeni nu ne poate îngrădi acest drept, trebuie doar notificată Comisia”.

45804 afișări
Imaginea articolului Reacţie la refuzul Austriei. Se propune crearea unui „spaţiu Schengen” între România, Bulgaria şi Grecia: trebuie doar notificată Comisia Europeană

„Cred că imediat după decizia Consiliului JAI de anul trecut, decizia nedreaptă prin care ne-a fost respinsă intrarea din cauza Austriei şi Olandei, prima persoană care a venit cu acest scenariu a fost colegul meu dl eurodeputat Marian-Jea Marinescu, care a spus că cele două guverne pot face foarte uşor notifica Comisia Europeană şi desfiinţa frontierele între statele noastre. Cred că e o măsură corectă pe care trebuie s-o aplicăm imediat. Aş merge mult mai departe, aş propune ca România, Bulgaria şi Grecia să desfiinţeze frontierele între ele pentru că nimeni nu ne poate îngrădi acest drept, trebuie doar notificată Comisia. Cred că acest demers pe care-l susţin şi colegii din Bulgaria trebuie implementat imediat”, declară pentru MEDIAFAX Eugen Tomac.

El acuză Executivul Austriei de abuz de putere.

„E clar că avem parte de un abuz de putere din partea guvernului de la Viena, că în UE sunt 25 de guverne care spun că România şi Bulgaria merită în Schengen, îndeplinesc criteriile, Comisia Europeană e cea care validează dacă îndeplineşti criteriile sau nu şi Comisia ne susţine inclusiv în procesul pe care l-am deschis la CJUE. Comisia susţine acest demers printr-o notă oficială transmisă către instanţă, deci din acest punct de vedere cred că e absolut necesar să depăşim această stare de neputinţă şi să acţionăm în limitele în care putem opera. Asta înseamnă să desfiinţăm frontiera cu Bulgaria şi aş merge mult mai departe, inclusiv Grecia, că românii circulă mult pe această rută”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici