RECTIFICAREA bugetară | Viorica Dăncilă, CONVOCATĂ la Cotroceni/ UPDATE: Proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a Guvernului fără avizul CSAT- surse

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări, la Palatul Cotroceni, joi, de la ora 11:30, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018.

2258 afișări
Imaginea articolului RECTIFICAREA bugetară | Viorica Dăncilă, CONVOCATĂ la Cotroceni/ UPDATE: Proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a Guvernului fără avizul CSAT- surse

Viorica Dăncilă, invitată de Klaus Iohannis la consultări pe tema rectificării bugetare

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, în temeiul dispoziţiilor art. 80 şi ale art. 86 din Constituţie, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018. Consultările vizează clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la această întâlnire au fost invitaţi şi miniştrii de resort.

Guvernul poate adopta rectificarea bugetară fără avizul CSAT. Decizia este la premier - surse

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, va propune introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului rectificării bugetare, deoarece MJ a transmis că poate fi adoptată şi fără avizul CSAT, decizia urmând a fi luată de premier, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

”Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, va propune introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului rectificării bugetare”, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Guvernul are un punct de vedere de la Ministerul Justiţiei care prevede că Executivul poate adopta rectificarea bugetară fără aviz de la CSAT, baza legală pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR, potrivit căreia este obligatorie solicitarea unui aviz, nu şi primirea avizului.

”Decizia este a premierului”, au mai declarat sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici