REFERENDUM MAREA BRITANIE. Primele reacţii ale Brexitului în România. Iohannis i-a chemat pe Cioloş, Isărescu şi pe liderii partidelor la consultări. Băsescu: Ce ai făcut, David Cameron?

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat vineri, la ora 11.00, pe premierul Dacian Cioloş şi pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, dar şi pe liderii partidelor politice la consultări pe tema consecinţelor Brexit.

5608 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM MAREA BRITANIE. Primele reacţii ale Brexitului în România. Iohannis i-a chemat pe Cioloş, Isărescu şi pe liderii partidelor la consultări. Băsescu: Ce ai făcut, David Cameron?

Iohannis i-a chemat pe Cioloş, Isărescu şi pe liderii partidelor la consultări pe tema Brexit (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a invitat vineri, 24 iunie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Dacian Cioloş, pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe liderii partidelor politice pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii", informează Administraţia Prezidenţială.

Traian Băsescu a fost primul politician care a reacţionat la decizia britanicilor de a ieşi din UE. "Ce ai făcut, David Cameron? E momentul solidarităţii depline pentru cei rămaşi în UE", a scris fostul preşedinte pe Facebook, imediat după anunţarea rezultatelor.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a recunoscut că nu a crezut că este posibil ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, sugerând că premierul britanic David Cameron este responsabil, dar este momentul ca statele care au rămas în UE să dea dovadă de solidaritate deplină.

"Ce ai făcut, David Cameron ? Nu am crezut că este posibil. Marea Britanie părăseşte UE. Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum în care 46 milioane oameni au fost chemaţi să dea un vot într-o chestiune extrem de complicată, pe care foarte puţini dintre votanţii britanici au înţeles-o. Marea majoritate a votat în deplină necunoştinţă de cauză asupra mecanismelor şi consecinţelor părăsirii UE", a scris fostul preşedinte, la Facebook.

Traian Băsescu mai spune că procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani şi se întreabă oare cât de "unit" va mai rămâne şi Regatul Unit ?


"Este momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi", a mai scris fostul preşedinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici