Revoluţionarii au protestat în faţa sediului central al PNL

Reprezentanţi ai revoluţionarilor au protestat, luni dimineaţă, în faţa sediului central al PNL, cerând demisia secretarului de stat pentru problemele revoluţionarilor Puiu Fesan, pe motiv că perpetuează modul de lucru defectuos care permite tergiversarea finalizării dosarelor revoluţiei.

12 afișări
Imaginea articolului Revoluţionarii au protestat în faţa sediului central al PNL

Revoluţionarii au protestat în faţa sediului central al PNL

Ei au mai solicitat, totodată, emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă prorogarea termenului de preschimbare a certificatelor de revoluţionar până la data de 31 decembrie 2008.

"Cerem prorogarea termenului până la 31 decembrie 2008, deoarece termenul actual este 31 martie şi nu au timp să rezolve toate cererile. Până acum au răspuns doar la 6.643 de cereri din cele 22.000", a declarat Daniel Perju, preşedintele Sindicatului Revoluţionarilor, Liga Euroatlantică.

În replică Fesan, sosit printre cei aproximativ 80-100 revoluţionari prezenţi la protest, a dat asigurări că ritmul actual de lucru va permite preschimbarea certificatelor în termenul prevăzut de lege. El a mai spus că de la numirea sa în funcţie, în urmă cu aproximativ cinci luni, a descoperit multe nereguli în Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR)

"Am constatat că pe Legea 42 mulţi oameni nu au certificat, dar au cereri de preschimbare. Într-un calculator mai vechi al SSPR am descoperit 761 de dubluri ale certificatelor - acelaşi număr de înregistrare dat la două persoane diferite", a spus Fesan.

El a mai arătat că nemulţumirile revoluţionarilor sunt cauzate de sumele consistente de bani pe care trebuie să le primească revoluţionarii odată cu noul certificat şi şi-a exprimat îngrijorarea că este posibil ca Legea 341, a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, să fie abrogată, bugetul de stat nemaiputând într-un viitor apropiat să susţină aceste fonduri pe care revoluţionarii trebuie să le primească.

La ora 10.00, la sediul PNL urma să aibă loc şedinţa conducerii partidului, care a fost însă amânată pentru ora 18.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici