REZULTATE ALEGERI LOCALE - Negocieri PSD–ALDE–UNPR: majorităţi în 27 de judeţe, câte un viceprimar general pentru ALDE şi UNPR

Liderii PSD, ALDE şi UNPR au discutat luni după-amiază, la sediul PSD, despre viitoarele majorităţi în administraţiile locale, stabilind că cele două formaţiuni mai mici vor primi funcţii de vicepreşedinţi de Consilii Judeţene şi cele două poziţii de viceprimari generali ai Capitalei.

1668 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI LOCALE - Negocieri PSD–ALDE–UNPR: majorităţi în 27 de judeţe, câte un viceprimar general pentru ALDE şi UNPR

REZULTATE ALEGERI LOCALE - Negocieri PSD–ALDE–UNPR: majorităţi în 27 de judeţe, câte un viceprimar general pentru ALDE şi UNPR

La ieşirea de la negocieri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa va merge alături de PSD în toate Consiliile Judeţene din ţară.

''Suntem în măsură ca, în momentul de faţă, în 27 de judeţe să formăm împreună majorităţile în consiliile judeţene. Sunt de fapt 14 judeţe în care PSD are singur majoritatea, dar ne-am înţeles să intrăm în această majoritate lărgită, sunt 11 judeţe unde PSD cu noi va face majoritate şi câteva judeţe unde stăm să vedem cum putem să alcătuim majorităţile pentru că ne mai trebuie consilier în afară de cele două formaţiuni - PSD şi ALDE'', a declarat Tăriceanu.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că formaţiunea lui Tăriceanu va primi câte un post de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în toate judeţele în care va merge alături de PSD, chiar şi acolo unde social-democraţii au majoritatea fără ALDE.

''În toate judeţele unde PSD-ul are majoritate singur, ALDE va primi un post de vicepreşedinte, chiar dacă noi facem majoritate singuri şi, bineînţeles, şi în judeţele unde facem împreună. Asta înseamnă colaborare şi constituirea unei majorităţi. (...) Până la urmă o înţelegere e bazată pe caracterul celor care o fac'', a susţinut Liviu Dragnea.

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat şi el la ieşirea de la negocierile cu PSD şi ALDE că formaţiunea pe care o conduce va primi unul dintre cei doi viceprimari generali. ''Suntem deschişi pentru a găsit toate formele pentru a ne optimiza acest rezultat. La Capitală este stabilită deja posiblitatea de a avea viceprimarul general - unul din cei doi (...) Suntem foarte încântaţi de această colaborare. Tocmai de aceea continuăm în spiritul alianţei de centru stânga înfiinţată în urmă cu câţiva ani'', a anunţat Steriu.

În 14 judeţe PSD are singur majoritatea necesară impunerii preşedintelui de CJ: Argeş, Bistriţa, Buzău, Botoşani, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

În alte 11 judeţe în care PSD şi UNPR au candidat pe liste comune vor fi făcute alianţe cu ALDE pentru a forma majorităţi în Consiliile Judeţene. Acestea sunt: Bacău, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Gorj, Iaşi, Prahova, Neamţ, Tulcea şi Vâlcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici