Rezultate alegeri parlamentare 2012 VÂLCEA

USL a câştigat toate cele nouă colegii din Vâlcea, pe locul al doilea clasându-se PPDD, printre candidaţii din judeţ aflându-se şi liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu, care s-a clasat pe locul al doilea într-un colegiu pentru Camera Deputaţilor.

2392 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 VÂLCEA

Rezultate alegeri parlamentare 2012 VÂLCEA (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

LISTA MANDATELOR DIN CAMERA DEPUTAŢILOR:

Dobrinescu Traian - USL-PNL

Rădulescu Romeo - ARD-PDL

Rădulescu Constantin - USL-PSD

Mazilu Constantin - USL-UNPR

Bleotu Vasile - USL-PSD

Marian Ion Cristinel - PP-DD

Buican Cristian - USL-PNL

Vlădoiu Aurel - USL-PSD

LISTA MANDATELOR PENTRU SENAT:

Butnaru Florinel - PPDD

Coca Laurenţiu Florian - USL-PSD

Niţiu Remus Daniel - USL-PNL

Cotescu Marin Adrănel - USL-PNL

 

Potrivit REZULTATELOR FINALE de la ALEGERILE PARLAMENTARE furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vâlcea, la Senat, USL a obţinut 68,39% din voturi, fiind urmată de PPDD cu 16% şi ARD cu 12,40%, în timp ce la Camera Deputaţilor USL a avut 65,9%, PPDD - 15,2% şi ARD - 14,2%.

La Senat, în Colegiul Vâlcea Sud, Laurenţiu Coca (USL) a obţinut un nou mandat de senator cu 66,3% din voturi, urmat de Florinel Butnaru (PPDD) cu 20% din voturi şi Ion Oprescu (PDL) cu 11,2% din voturi. În Colegiul Râmnicu Vâlcea, Adrănel Cotescu (USL) a obţinut primul mandat de senator, cu 65,4% din voturi, surclasându-i pe Dorel Jurcan (PDL) - 17,6% şi pe Lucian Orăşel (PPDD) - 12,4%.

În Colegiul Vâlcea Nord, Dan Niţu (USL) a ieşit pe primul loc la ALEGERILE PARLAMENTARE, obţinând primul mandat de senator, cu 73% din voturi, fiind urmat de Marian Lucian (PPDD), cu 16% şi Laurenţiu Baranga (FC), cu 8,4%.

La Camera Deputaţilor, USL a câştigat toate cele şase colegii. Astfel, în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, Traian Dobrinescu (PNL) a obţinut 62,2% din voturi, urmat de Romeo Rădulescu (PDL), cu 22% şi Liviu Lipot (PP-DD), cu 10,8%.

În Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud, Constantin Rădulescu (PSD) a obţinut 66% din voturi, fiind urmat de Aurelian Pavelescu (PNŢCD), cu 16,6% şi Cătălin Voicu (PPDD) cu 11,8%. Senatorul Cătălin Voicu a fost condamnat la închisoare de un complet de trei judecători de la instanţa supremă, fiind făcut recurs, care urmează să se judece în 17 decembrie.

În Colegiul Bălceşti, Dumitru Mazilu - UNPR a obţinut 65% din voturi, urmat fiind de Elena Holban - PP-DD, cu 20% din voturi şi Milorad Cumpănăşoiu - PDL, cu 10,6% din voturi, în timp ce în Colegiul Drăgăşani, social-democratul Vasile Bleotu a obţinut 61,5% din voturi, urmat fiind de Marian Cristinel - PP-DD, cu 18,2% şi Ştefan Prală-PDL, cu 15,8%.

În Colegiul Horezu, social-democratul Aurel Vlădoiu a obţinut 69% din voturi, urmat fiind de Mihai Tănăsescu - PP-DD, cu 14,8% şi Cristian Niţu - PDL, cu 10,5%, iar în Colegiul Brezoi, liberalul Cristian Buican a câştigat un nou mandat cu 70% din voturi, fiind urmat de Teodor Trancă, PP-DD, cu 15,8% şi de Iuliana Moise-PDL, cu 9,2%.

 Prezenţa la vot în judeţul Vâlcea a fost de 42% din totalul celor 351.000 de alegători înscrişi pe lista electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici