Rezultate finale: UDMR a câştigat direct un mandat de senator şi unul de deputat în Satu Mare

UDMR a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Satu Mare, fiind urmat de PDL, Alianţa PSD+PC şi PNL, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor finale date, luni, publicităţii de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

107 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: UDMR a câştigat direct un mandat de senator şi unul de deputat în Satu Mare

Rezultate finale: UDMR a câştigat direct un mandat de senator şi unul de deputat în Satu Mare

Singura formaţiune care a obţinut mandate în mod direct este UDMR, unul la Senat şi unul la Camera Deputaţilor. De asemenea, UDMR a obţinut cele mai bune rezultate în alte trei colegii pentru Camera Deputaţilor, în timp ce PDL s-a clasat pe primul loc într-un colegiu pentru Senat, iar PSD+PC într-un colegiu pentru Camera Deputaţilor.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Satu Mare, Paula Ştefan, a declarat, luni, că după validarea voturilor din toate cele 333 de secţii de votare din judeţul Satu Mare, la Senat, UDMR a obţinut 36,55 la sută din voturi, fiind urmat de PDL - 22,47 la sută, Alianţa PSD+PC - 22,10 la sută, PNL-12,98 la sută, PNG-CD - 2,11 la sută, PRM-1,81 la sută şi Partidul Verde cu 1,68 la sută din voturi.

În Colegiul nr. 1 pentru Senat, cele mai multe voturi au fost obţinute de reprezentantul PDL, Petre Mureşan, 29,56 la sută, urmat de candidatul Alianţei PSD+PC, Valer Marian, cu 27,08 la sută, şi de cel al UDMR - Ladislau Konya, cu 23,76 la sută. Al patrulea clasat a fost candidatul PNL, ministrul pentru IMM Ovidiu Silaghi, care a obţinut 13,24 la sută din voturile valabil exprimate. De asemenea, candidatul PNG-CD, Teodor Gavrilaş, a obţinut 2,48 la sută din voturi, al PRM, Liudmila Delia Chiuzbăian- 1,79 la sută din voturi, iar al Partidului Verde Ecologist, Nicolae Pop - 1,59 la sută.

În Colegiul nr. 2 pentru Senat, candidatul UDMR, Tiberiu Guntner, a obţinut 51,99 la sută din voturi, adjudecându-şi astfel mandatul de senator. Pe locul al doilea, s-a clasat candidatul Alianţei PSD+PC, Ioan Viman, cu 16,10 la sută, candidatul PDL, Pop Zoltan, cu 13,93 la sută din voturi, urmat de candidatul PNL, Valentin Macec, cu 12,65 la sută. Candidatul PRM, Ieronim Crişan, a obţinut 1,95 la sută, al Partidului Verde Ecologist, Daniela Cotoraş - 1,79 la sută, iar candidatul PNG-CD, Anda Cornelia Bolba - 1,66 la sută din voturi.

La Camera Deputaţilor, UDMR a obţinut 36,05 la sută din opţiunile electoratului prezent la urne, fiind urmat de PDL - 23,66 la sută, Alianţa PSD+PC - 22,63 la sută, PNL - 10,98 la sută, PNG-CD - 1,91 la sută şi PRM-1,61 la sută. Restul partidelor au întrunit sub unu la sută din opţiunile alegătorilor.

În Colegiul nr. 1 Oaş pentru Camera Deputaţilor, pe primul loc s-a clasat candidatul Alianţei PSD+PC, Gheorghe Ciocan, cu 37,99 la sută. Acesta este urmat de candidatul PDL, Ioan Tibil, care a întrunit 34,71 la sută din voturile alegătorilor care s-au prezentat la urne. Candidatul PNL în acest colegiu, Ioan Rus, s-a clasat al treilea, cu 12,47 la sută. Candidatul UDMR, Rudolf Riedl, a obţinut 8,57 la sută din voturi, iar cel al PNG-CD, Dumitru Florin Ciorba, a obţinut 2,31 la sută din cele 18.527 de voturi valabil exprimate în acest colegiu.

În Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputaţilor, primul clasat este candidatul UDMR, Kovacs Mate, cu 29,82 la sută, urmat de al PDL, Ioan Holdiş, care a obţinut 29,11 la sută din voturi. Candidatul Alianţei PSD+PC, Mihaela Rusu, a întrunit 23,42 la sută din opţiunile electoratului, în timp ce candidatul PNL, Silviu Zetea, a obţinut 10,82 la sută din voturi. Candidatul PNG-CD, Teodor Coste, a obţinut 2,22 la sută, iar al PRM, Matei Mărgărit, doi la sută.

UDMR conduce şi în Colegiul nr. 3 Codru pentru Camera Deputaţilor, candidatul uniunii, Turos Lorand, obţinând 29,69 la sută din voturi, urmat de al PDL, Ioan Mihalca, cu 25,33 la sută. Candidatul Alianţei PSD+PC, Viorel Pop, se situează pe locul al treilea cu 23,64 la sută, în timp ce candidatul PNL, Viorel Buda, a întrunit 13,26 la sută din opţiuni. Tot în acest colegiu, candidatul PNG-CD, Petru Şuta, a obţinut 2,36 la sută, iar candidatul PRM, Elisabeta Szabo - 1,68 la sută.

În Colegiul nr. 4 Carei - Tăşnad, UDMR a obţinut, prin Varga Attila, 49,98 la sută din voturi, pe locul doi situându-se candidatul Alianţei PSD+PC, Vasile Mitraşca, cu 16,88 la sută. Candidatul PDL, Florin Gal, a obţinut 14,39 la sută din voturi, al PNL, Ilie Ciută - 12,34 la sută, iar al PRM, Stelian Bărar, a obţinut 1,6 la sută din voturile valabil exprimate.

În Colegiul nr. 5 a câştigat în mod direct candidatul UDMR, István Erdei-Dolóczki, cu 52,82 la sută din voturi. Candidatul PDL, Adrian Ciobanu, a obţinut 18,63 la sută din voturi, al Alianţei PSD+PC, Paula Mare - 15,64 la sută, iar al PNL, Csapo Csaba, a obţinut 6,86 la sută din voturi.

În judeţul Satu Mare, au fost delimitate două colegii uninominale pentru Senat şi cinci pentru Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici