Robert Negoiţă, audiat în calitate de martor la DNA în dosarul fostei soţii a lui Liviu Dragnea. "O cunosc pe doamna Dragnea. Nu am avut niciun fel de discuţii profesionale sau politice"

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este audiat miercuri la sediul DNA, în calitate de martor, în dosarul în care este cercetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

959 afișări
Imaginea articolului Robert Negoiţă, audiat în calitate de martor la DNA în dosarul fostei soţii a lui Liviu Dragnea. "O cunosc pe doamna Dragnea. Nu am avut niciun fel de discuţii profesionale sau politice"

Robert Negoiţă, audiat în calitate de martor la DNA în dosarul fostei soţii a lui Liviu Dragnea (Imagine: David Nika / Mediafax Foto)

"O cunosc pe doamna Dragnea. Nu am avut niciun fel de discuţii profesionale sau politice, o cunosc doar în calitate de soţie a domnului Dragnea. Nu stiu despre ce e vorba. Am fost citat ca martor", a declarat Robert Negoiţă la intrarea în sediul DNA.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pus sub învinuire de procurorii anticorupţie în luna aprilie pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată.

Potrivit procurorilor "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii".

"În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă" mai precizează DNA.

Potrivit DNA, "această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare".

În acelaşi dosar este cercetată şi fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, fiind acuzată de abuz în serviciu, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Alături de Bombonica Prodana mai sunt cercetaţi Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi Jenica Dumitru, şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios. Procurorii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar au mai fost puşi sub urmărire penală Claudiu Balaban şi Remus Boboc, amândoi şefi de servicii, la data comiterii faptelor, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

“ În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea şi Dumitru Jenica, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajaţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman”, în condiţiile în care aceştia nu au prestat vreo activitate şi nu s-au prezentat la serviciu, a explicat DNA.

Pentru ca salariile celor patru persoane să fie justificate, Floarea Alesu şi Jenica Dumitru Jenica i-ar fi determinat pe doi dintre subordonaţii lor să falsifice documente.

“În perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”, arată DNA într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici