Roman: Cererea lui Corlăţean este meschină şi incorectă

Petre Roman, reprezentantul Guvernului pentru relaţia cu românii de pretutindeni, a declarat, vineri, că declaraţia social-democratului Titus Corlăţean, prin care îi cere premierului să îl suspende din funcţie, pentru că ar cheltui bani publici în campania electorală, este "meschină şi incorectă".

17 afișări
Imaginea articolului Roman: Cererea lui Corlăţean este meschină şi incorectă

Roman: Cererea lui Corlăţean este meschină şi incorectă (Imagine: Mediafax Foto)

Petre Roman a precizat, pentru MEDIAFAX, că se află în Spania în momentul acesta, "în calitatea de reprezentant al Guvernului, pentru a-şi îndeplini munca, care constă în a asigura drepturile românilor din Spania", dar a plecat "pe banii lui", pentru că "a făcut o promisiune".

"Atâta vreme cât îmi fac munca cu mandat guvernamental, sunt pe banii publici pentru a-mi face această muncă, pentru a îndeplini această sarcină. Întâmplător, în momentul acesta, ca să îi dau un răspuns domnului Corlăţean, sunt în Spania pe banii mei ,deşi ar fi trebuit să fiu pe banii Guvernului, dar nu am mai cerut, de această dată, pentru că am făcut o promisiune", a spus Roman.

El a menţionat că a avut în cursul zilei de vineri "o lungă convorbire cu preşedintele comunităţii valenciene, Francisco Camps Ortiz, în legătură cu românii şi problemele lor. "Am rezolvat ceva concret pentru români, şi anume ca să înceapă să funcţioneze orele de limbă şi civilizaţie română, în teritoul comunităţii valenciene, aceasta însemnând zona Castellon, Valencia, şi multe alte oraşe", a precizat reprezentantul Guvernului.

Referitor la cererea social-democratului Titus Corlăţean, Petre Roman a răspuns: "Este meschin şi absolut incorect ceea ce cere dânsul. Când mă gândesc la banii pe care dumnealor îi sparg din banii publici, eu găsesc că această reacţie este meschină şi incorectă".

În plus, Roman a menţionat că reacţia lui Corlăţean este "surpinzătoare, mai ales că este un om tânăr".

"Dar, probabil că le este foarte teamă pentru soarta candidaţilor lor de aici”. Altă explicaţie nu am", a mai spus Roman.

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a cerut public, vineri, premierului Tăriceanu să îl suspende pe Petre Roman din funcţia de înalt reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu românii de pretutindeni, acuzându-l pe acesta că s-ar folosi de bani publici pentru a-şi face campanie electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici