România se alătură demersurilor de atribuire către Rusia a atacurilor cibernetice asupra unei reţele de sateliţi

România susţine declaraţia UE şi se alătură SUA şi altor parteneri internaţionali în demersul de atribuire a atacului cibernetic împotriva reţelei de comunicaţii prin satelit KA-SAT/VIASAT care a avut loc începând cu 24 februarie 2022 în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

1679 afișări
Imaginea articolului România se alătură demersurilor de atribuire către Rusia a atacurilor cibernetice asupra unei reţele de sateliţi

Impactul asupra reţelei Viasat a fost semnificativ, fiind afectaţi utilizatori din state membre UE, inclusiv din România, informează MAE.

„Atacurile cibernetice împotriva infrastructurilor critice sunt inacceptabile. România este profund preocupată de efectele distructive, disruptive şi destabilizatoare ale acestor atacuri cibernetice. În acest context, România condamnă şi atacurile cibernetice împotriva Ucrainei, desfăşurate atât premergător, cât şi subsecvent declanşării conflictului, precum şi utilizarea programelor de tip malware şi a atacurilor de tip DDoS în aceste scopuri. România îşi exprimă solidaritatea deplină cu Ucraina şi poporul ucrainean şi condamnă agresiunea neprovocată şi nejustificată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv prin utilizarea de atacuri cibernetice”, anunţă MAE.

Conform ministerului, astfel de atacuri maligne sunt desfăşurate cu desconsiderarea cadrului internaţional de comportament responsabil al statelor în spaţiul cibernetic, aşa cum a fost definit la nivel ONU prin rapoartele de consens ale Grupului de Experţi Guvernamentali ONU (UNGGE) şi reafirmat de Grupul Deschis cu Participare Extinsă (OEWG).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici