România semnează un parteneriat strategic cu Franţa pentru înzestrarea forţelor navale cu echipamente de ultimă generaţie

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunţat că a semnat cu omologul său francez Sébastien Lecornu o scrisoare de intenţie privind cooperarea în domeniul înzestrării Forţelor Navale Române cu echipamente de ultimă generaţie, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.

563 afișări
Imaginea articolului România semnează un parteneriat strategic cu Franţa pentru înzestrarea forţelor navale cu echipamente de ultimă generaţie

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul Apărării Vasile Dîncu s-a întâlnit în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu cu noul ministru francez al forţelor armate, Sébastien Lecornu.

Cei doi miniştri au discutat despre cooperarea bilaterală, dar şi în cadrul NATO şi UE, despre noul concept strategic al NATO şi deciziile care urmează să fie luate în perioada următoare, în cadrul reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO şi la Summit-ul NATO de la Madrid.

De asemenea, s-a discutat despre situaţia de securitate regională în contextul războiului din Ucraina.

„Am mulţumit omologului meu pentru eforturile Franţei, în calitate de naţiune cadru, pentru constituirea grupului multinaţional de luptă din România; este un demers extrem de valoros pentru securitatea întregii Alianţe”, a transmis Vasile Dîncu.

Acesta a anunţat că a semnat împreună cu ministrul francez o scrisoare de intenţie privind cooperarea celor două ministere ale apărării în domeniul înzestrării Forţelor Navale Române cu echipamente navale de ultimă generaţie, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici