Românii au nevoie de viză pentru R. Moldova, de la miezul nopţii

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova au nevoie de viză, începând cu data de 9 aprilie, orele 00.00, anunţă MAE, precizând că vizele vor fi eliberate de către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

232 afișări
Imaginea articolului Românii au nevoie de viză pentru R. Moldova, de la miezul nopţii

Românii au nevoie de viză pentru R. Moldova, de la miezul nopţii (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul român de Externe a difuzat, miercuri seară, o informaţie de călătorie, precizând că Republica Moldova reintroduce vizele pentru cetăţenii români.

"Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova au nevoie de viză, începând cu data de 9 aprilie 2009, orele 00.00. Vizele vor fi eliberate de către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti", menţionează MAE.

Ministerul de Externe transmite şi datele de contact ale ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti: Cancelaria - Aleea Alexandru nr.40, Sector 1, Telefon: (0040-21)230.04.74, Fax: (0040-21)230.77.90, E-mail: bucuresti@mfa.md; Secţia consulară - Bd. Eroilor nr.8, Sector 5, Telefon: (0040-21) 410.98.27, Tel/Fax: (0040-21) 410.98.26.

Regimul de vize între Republica Moldova şi România va intra în vigoare joi, însă vizele vor fi acordate gratuit, a declarat, miercuri, ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, citat de pagina electronică a agenţiei Interfax.

"Guvernul a decis să introducă regimul de vize pentru România, din cauza situaţiei din Republica Moldova", a spus el, adăugând însă că vizele vor fi emise gratuit.

Conform AFP, Guvernul moldovean a aprobat miercuri introducerea regimului de vize, precizând că preţul unei vize va fi de 35 de euro, echivalentul unei vize Schengen pentru intrarea în România.

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a acuzat România de implicare în protestele violente de marţi de la Chişinău, declanşate după victoria Partidului Comuniştilor în alegerile legislative. Ambasadorul moldovean la Bucureşti a fost rechemat pentru consultări marţi seara, iar miercuri ambasadorul român la Chişinău a fost declarat persona non grata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici