Rusia acuză trei angajaţi ai ambasadei SUA de furt şi solicită ridicarea imunităţii acestora

  • Rusia a cerut ambasadei SUA la Moscova să ridice imunitatea diplomatică a trei dintre angajaţii.
  • Respectivii sunt suspectaţi că au furat lucruri de la un cetăţean rus, a anunţat vineri agenţia de presă Interfax, citând Ministerul de Externe, conform Reuters.
812 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză trei angajaţi ai ambasadei SUA de furt şi solicită ridicarea imunităţii acestora

Rusia acuză trei angajaţi ai ambasadei SUA de furt şi solicită ridicarea imunităţii acestora

În cazul în care Statele Unite vor refuza să le ridice imunitatea diplomatică, cei trei angajaţi vor trebui să părăsească imediat Rusia, a precizat ministerul de externe.

La începutul acestei săptămâni, ministerul rus de externe a declarat că o propunere a Congresului american de expulzare a 300 de diplomaţi ruşi din Statele Unite ar duce la închiderea facilităţilor diplomatice americane din Rusia, dacă va fi pusă în aplicare.

Senatorii americani democraţi şi republicani l-au îndemnat marţi pe preşedintele Joe Biden să expulzeze diplomaţi ruşi dacă Moscova nu eliberează mai multe vize pentru diplomaţi americani.

Interfax, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine din Rusia, a relatat mai devreme vineri că trei cetăţeni americani de la ambasada din Moscova, aflaţi sub influenţa alcoolului, au furat un rucsac de la un cetăţean rus pe 18 septembrie.

Poliţia din Moscova i-a identificat pe cei trei bărbaţi ca fiind militari ai Corpului de puşcaşi marini al SUA cu vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani, a relatat Interfax, citându-l pe purtătorul de cuvânt al poliţiei, Vladimir Vasenin.

Ambasada SUA nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici