Salonul muzical „Madrigal 60”, inaugurat în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a participat, vineri, la inaugurarea Salonului „Madrigal 60”, „un spaţiu cultural care vine să întâmpine călătorii şi publicul celei mai importante porţi de intrare în România - Aeroportul Internaţional Henri Coandă”.

64 afișări
Imaginea articolului Salonul muzical „Madrigal 60”, inaugurat în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă

Raluca Turcan, Facebook

„Prin inaugurarea Salonului muzical <Madrigal 60>, Corul adaugă o nouă performanţă în misiunea sa de diplomaţie culturală. Creearea unui spaţiu de aşteptare şi recreere cu conţinut şi ambient cultural în incinta Aeroportului <Henri Coandă>, primul loc pe pământ românesc în care pasagerii din cursele internaţionale sunt primiţi, reprezintă o carte de vizită valoroasă pentru România, înnobilată astăzi de regalitatea concertelor Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. Prin politici guvernamentale şi finanţări constante acordate evenimentelor culturale tradiţionale, dar şi acţiunilor inovatoare, încurajez rolul de a crea punţi de legătură între oameni, culturi şi naţiuni prin intermediul tuturor formelor de creaţie artistică”, spune raluca Turcan.

Anul acesta, Corul Madrigal aniversează şase decenii de existenţă, pe care îi marchează printr-o serie de proiecte şi evenimente, parte a unui amplu program intitulat „Madrigal 60”.

„Salonul muzical inaugurat astăzi (vineri - n.r.) în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă propune călătorului străin o incursiune îm spaţiul concertistic românesc şi oferă un binevenit preambul al destinaţiilor culturale din ţara noastră”, potrivit Ministerului Culturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici