Sanders şi Warren refuză să comenteze despre călătoria lui Pelosi în Taiwan. Bernie Sanders a declarat anul trecut că se teme că ar putea izbucni un "nou război rece cu China"

Senatorul Joe Manchin a declarat pentru Fox News Digital că ce a făcut Pelosi în Taiwan este „grozav” şi a remarcat că mulţi senatori „au fost în Taiwan şi sunt iubitori de pace”.

1253 afișări
Imaginea articolului Sanders şi Warren refuză să comenteze despre călătoria lui Pelosi în Taiwan. Bernie Sanders a declarat anul trecut că se teme că ar putea izbucni un "nou război rece cu China"

Bernie Sanders, Facebook

Cei mai influenţi politicieni progresişti din Partidul Democrat, Bernie Sanders şi Elizabeth Warren, au refuzat să comenteze despre călătoria în Taiwan realizată de  preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, pe fondul tensiunilor crescute dintre SUA şi China.

Fox News Digital i-a întrebat atât pe Sanders, cât şi pe Warren, în subsolul Senatului Capitoliului SUA, dacă au vreo părere despre călătoria lui Pelosi în Taiwan.

"Nu", spuse Warren înainte de a lua liftul.

Sanders a stat tăcut când jurnaliştii de la  Fox News Digital  l-au întrebat despre călătoria preşedintelui Camerei în Taiwan.   

Tăcerea lui Sanders şi Warren în timpul călătoriei vorbitorului Camerei Reprezentanţilor este în contrast puternic cu laudele colegilor lor din Senat.

Senatorul Joe Manchin a declarat pentru Fox News Digital că ce a făcut Pelosi în Taiwan este „grozav” şi a remarcat că mulţi senatori „au fost în Taiwan şi că iubesc pacea”.

„Sunt o ţară iubitoare de libertate şi facem foarte multe schimburi cu ei şi i-am susţinut foarte mult”, a spus Manchin. „Am fost acolo. Cred că fiecare senator şi congresman a fost acolo, aşa că nu ştiu de ce oamenii fac aşa de mare lucru din asta.Ea nu va face niciun rău. Nu va lua nimic pentru a le face rău şi nu-i doreşte Chinei niciun rău", a continuat democratul din Virginia de Vest.

„Practic, ea doreşte ca oamenii care iubesc pacea din Taiwan să aibă toate oportunităţile şi noi apreciem relaţia pe care o avem”.

Senatorul republican Tommy Tuberville din Alabama a declarat pentru Fox News Digital că Pelosi are „dreptul de a merge acolo” şi că el şi alţi trei senatori au vizitat Taiwan „cu câteva luni în urmă”.

"China s-a plâns de asta cam o săptămână şi până când am mers acolo. Sunt prietenii noştri", a spus Tuberville. „Sunt cei  cu care vrem să colaborăm în ceea ce priveşte tehnologia. Ei fac o treabă grozavă cu cipurile, dar da, nu cred că există nicio problemă cu asta. China are o bavură sub şa pentru asta şi nu pot face nimic în privinţa asta, aşa că nu va fi ultima care va merge acolo”, a continuat el. „Mi-ar plăcea să-l văd pe preşedintele Biden deplasându-se în Taiwan”.

În schimb, senatorul republican Roger Marshall din Kansas consideră că  „ar fi trebuit ca deplasarea să fi fost realizată în secret” şi că „greşeala” lui Pelosi a fost că a făcut publică planificarea călătoriei ei în Taiwan, deoarece ar putea pune în pericol alţi congresmeni americani care vor să viziteze Taiwanul.

"Cred că îi pune în pericol pe colegii congresului. Acest lucru ar fi trebuit să fie făcut fără implicarea presei", a declarat Marshall pentru Fox News Digital. „Şi, într-un fel, ea şi Casa Albă arată de parcă ar fi într-o luptă pentru a face ceea ce este bine versus ceea ce este rău.

Vara trecută, Sanders a avertizat împotriva înfurierii Dragonului Roşu , scriind într-un articol că se teme că ar putea  „începe un alt Război Rece”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici