Şase formaţiuni politice au depus la BEJ Vaslui liste complete de candidaţi

PDL, PNL, PSD+PC, PRM, UDMR şi PNG-CD au depus la BEJ Vaslui liste cu propuneri de candidaţi pentru toate colegiile uninominale din judeţ.

460 afișări
Imaginea articolului Şase formaţiuni politice au depus la BEJ Vaslui liste complete de candidaţi

Şase formaţiuni politice au depus la BEJ Vaslui liste complete de candidaţi

Pe lângă formaţiunile politice parlamentare -PDL, PNL, PSD+PC, PRM şi UDMR - PNG-CD este singurul partid care a mai depus liste complete la BEJ, pentru toate cele zece colegii din judeţul Vaslui.

Potrivit datelor comunicate oficial marţi seara de BEJ Vaslui, în judeţ nu există niciun candidat independent pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Totodată, nu s-a înregistrat nicio contestaţie privind eventualele candidaturi ale unor persoane aflate în liste.

Printre cei care figurează pe listele depuse de partide se numără actuali sau foşti demnitari.

PNL îl propune alegătorilor pe actualul ministru de Interne, Cristian David, care va candida în Colegiul Huşi pentru un nou mandat de senator. Tot în Huşi, dar pentru Camera Deputaţilor, PNL l-a desemnat pe preşedintele filialei Vaslui, actualul deputat Dan Marian. Din partea PNL mai candidează preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Daniel Drăgan, pentru un fotoliu de senator, în Colegiul Bârlad. Pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul Zorleni va candida vicepreşedintele AVAS, Constantin Botez, iar în Colegiul Vaslui va intra în luptă inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Florin Ciurariu. Adjunctul acestuia, Dorel Juverdeanu, este candidatul în Colegiul Vaslui pentru un fotoliu în Camera Deputaţilor.

Candidaţii propuşi de PSD în judeţul Vaslui sunt în special parlamentari în funcţie. Astfel, senatorul Aristide Roibu, trezorierul partidului la nivel naţional, va candida pentru un nou mandat în Colegiul Bârlad, în timp ce colega sa de Senat, Doina Silistru, a fost desemnată pentru Colegiul Vaslui. Alţi doi deputaţi, Irinel Stativă şi Dumitru Bentu, vor candida în colegiile Vaslui-rural, respectiv Zorleni. O altă candidatură importantă a social-democraţilor vasluieni este cea a fostului ministru al Muncii, Marian Sârbu, care i-a luat locul Anei Birchall în Colegiul Murgeni. De asemenea, fostul prefect din perioada 2000 - 2004, Ioan Ţibulcă, va intra în competiţie cu ministrul Cristian David în Colegiul Senatorial Huşi, iar fostul primar al municipiului Vaslui, Victor Cristea, va candida pentru un loc de deputat în colegiul din oraşul al cărui edil a fost între anii 1992 şi 2008.

Candidaţii propuşi de PDL sunt, în majoritate, oameni de afaceri din judeţ, cărora li se adaugă un inspector vamal, un medic veterinar şi directorul unei filiale de societate de asigurări. Astfel, în Colegiul pentru Senat Vaslui candidează preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Corneliu Mihalache, fratele actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalache. Tot în Colegiul Vaslui, dar pentru un fotoliu în Camera Deputaţilor, va candida şi fostul prefect din perioada 2005 - 2007, Ioan Zaharia, care, până în urmă cu două săptămâni, a deţinut funcţia de inspector guvernamental.

Ca şi PDL, partidul condus de Vadim Tudor nu are niciun candidat impus de la centru. Pe listă apar lideri de sindicat sau foşti candidaţi de la alegerile locale, lipsind însă preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui, Corneliu Bichineţ.

Printre candidaţii PNG-CD se numără preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Constantin Lupu, care va candida pentru un loc de deputat în Colegiul Murgeni, în timp ce fostul adjunct al comandantului Centrului Militar Judeţean, colonelul (r) Constantin Carabină, va încerca să prindă un loc, tot pentru Camera Deputaţilor, dar în Colegiul Vaslui.

În ceea ce priveşte UDMR, lista celor zece candidaţi a fost întocmită integral de conducerea centrală a partidului, care a înscris la BEJ Vaslui zece persoane cu domiciliul în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, fără ca pe listă să se regăsească vreun nume de etnic maghiar din cei aproximativ 30 existenţi în judeţul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici