Sătul de război, Zelenski trimite un mesaj către România: propune un document de garanţie cu ţările vecine Ucrainei

509526 afișări
Imaginea articolului Sătul de război, Zelenski trimite un mesaj către România: propune un document de garanţie cu ţările vecine Ucrainei

Zelenski s-a săturat de război şi propune un document de garanţie cu ţările vecine, printre care şi României

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu mai vrea să lupte, după acest război cu Rusia, şi a propus să stabilească asta într-un document „cu vecinii săi”, care să indice toate garanţiile de securitate.

„După acest război, nu mai vrem să luptăm şi asta ar trebui fixat într-un document, cu ţări serioase, cu vecinii noştri, pentru că vezi ce fel de vecini avem”, a spus liderul de la Kiev, într-o conferinţă de presă, scrie Ria Novosti.

„În acest document”, a explicat el, „ar trebui să existe toate garanţiile de securitate pentru statul nostru”. România este o ţară vecină Ucrainei.

Una dintre condiţiile pentru ca Moscova să înceteze ostilităţile este declararea unui statut neutru al Ucrainei, pe care Kievul şi-a exprimat disponibilitatea de a-l evalua, cu condiţia unor garanţii concrete de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici