Scandal legat de fuziunea UNPR-PMP. Ion Răducanu îi răspunde lui Valeriu Steriu: UNPR există şi va exista

Liderul UNPR Ion Răducanu îi răspunde lui Valeriu Steriu, fost preşedinte a formaţiunii: “UNPR există şi va exista”, ca urmare a declaraţiilor de după decizia Curţii de Apel Bucureşti, când Valeriu Steriu, spunea că nu mai sunt motive pentru suspendarea fuziunii cu PMP,

601 afișări
Imaginea articolului Scandal legat de fuziunea UNPR-PMP. Ion Răducanu îi răspunde lui  Valeriu Steriu: UNPR există şi va exista

Scandal legat de fuziunea UNPR-PMP. Ion Răducanu îi răspunde lui Steriu: UNPR există şi va exista

Răducanu a precizat că UNPR este o formatiune politică de sine stătătoare, înscrisă în Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucureşti la poziţia numărul 48.

„În ultimele zile, în media românească circulă intoxicarea lansată de lideri ai PMP potrivit căreia PMP si UNPR au fuzionat, făcând trimitere la o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care se referă la cu totul altceva (...) UNPR nu a fuzionat cu PMP. Nu există nicio hotărâre definitivă a vreunei instanţe de judecată, în sensul fuziunii. Procesul de la Curtea de Apel Bucureşti prin care se dezbate respingerea Protocolului de fuziune semnat în iulie 2016 nu se află pe rol, fiind suspendat. Voinţa tuturor celor peste 150.000 membri ai UNPR din toată ţara de a desfiinţa în justitie protocolul de fuziune iniţiat la un moment dat cu PMP este mai presus de orice, chiar de dorinţa meschină a unor aşa-zişi politicieni ai PMP care vor să se împăuneze cu munca şi rezultatele de peste 7 ani ale partidului nostru”, a spus Răducanu.

El a arătat că alianţa cu PMP a fost „creată artificial” şi este considerată „absolut dăunătoare şi distructivă” de către UNPR.
„Conştienţi de faptul că escaladarea conflictului nu aduce beneficii nimănui, facem apel la preşedintele PMP, domnul Traian Băsescu, să stopeze atacurile nejustificate şi nedemne ale unor lideri ai partidului său la adresa UNPR, partid care există şi funcţionează după statutul propriu şi după legea partidelor politice”, se mai arată în comunicatul semnat de Răducanu.
Fostul preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, marţi, că nu mai sunt motive pentru suspendarea fuziunii cu PMP, ca urmare a unei decizii a CAB, în replică, actualul lider al formaţiunii.

„În legătură cu procesul de fuziune, săptămâna trecută s-a pronunţat Curtea de Apel Bucureşti în cadrul unei etape – aceea prin care se contesta calitatea de preşedinte la momentul fuziunii. Contestaţia a fost respinsă de către CAB, se intră în linie dreaptă şi, practic, protocolul de fuziune va fi probabil analizat într-o singur şedinţă de Curte de Apel, sperăm în luna octombrie. Se ridică suspendarea, probabil de către Înalta Curte, şi se intră în linie dreaptă cu acest proces de fuziune care a început în iulie anul trecut”, a susţinut, marţi, Steriu.

„Calitatea de preşedinte a fost contestată de un coleg, senatorul Vasiliev (Marian Vasiliev, n.r.), procesul a durat destul de mult, a fost o primă fază câştigată în luna februarie acest an, a urmat apelul, acesta a fost câştigat săptămâna trecută, de aici încolo practic motivele pentru a ţine suspendat procesul de fuziune nu mai sunt. În consecinţă vom cere repunerea pe rol la Curtea de Apel astfel încât să avem acest proces finalizat, sperăm, în luna aceasta. Avem un tribunal care s-a pronunţat, avem cele două congrese la momentul fuziunii propriu-zise şi mai este nevoie la ora actuală de o singură şedinţă de fond, e vorba de recursul pe care îl avem la Curtea de Apel”, a adăugat Steriu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici