Scandalul din coaliţie. Dîncu: PNL are limbaj dublu. Nu cred că le-ar conveni să testăm alegerile anticipate

PNL nu înţelege că într-o coaliţie trebuie să fim solidari şi că oricum vom plăti împreună şi oalele sparte, şi diplomele pe care le vom lua, susţine Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. El consideră că e puţin probabil să se rupă coaliţia PSD-PNL.

172 afișări
Imaginea articolului Scandalul din coaliţie. Dîncu: PNL are limbaj dublu. Nu cred că le-ar conveni să testăm alegerile anticipate

Scandalul din coaliţie. Dîncu: PNL are limbaj dublu. Nu cred că le-ar conveni să testăm alegerile anticipate

„Coaliţia funcţionează foarte bine, din perspectiva participării la guvernare, dar din perspectiva comunicării, există două partide în partenerul nostru de guvernare, PNL. Este unul al celor care vorbesc mai degrabă şi este unul al celor care acţionează. Cei care sunt în Guvern şi care participă la acest act de guvernare împreună sunt cei care sunt alături de PSD, de programul de guvernare pe care l-am scris împreună şi pe de altă parte, este o parte dintre oameni care sunt un fel de vorbitorinci şi care vor să transmită un mesaj separat pentru electoratul lor”, a declarat, la RFI, Vasile Dîncu.

Social-democratul acuză PNL de limbaj dublu.

„În şedinţele de coaliţie pe care le avem destul de des în această perioadă nu avem obiecţiile care apar atunci când unii lideri ai PNL văd microfoanele jurnaliştilor de afară. Însă nu pot să spun că aceasta nu este o problemă până la urmă, pentru că acest dublu discurs, unul pentru electoratul PNL, altul pentru ceilalţi, pune unele probleme cu adevărat pentru guvernare, pentru că în primul rând şi cea mai importantă problemă este că PNL nu înţelege că într-o coaliţie trebuie să fim solidari şi că oricum vom plăti împreună şi oalele sparte şi diplomele pe care le vom lua”, a adăugat Dîncu.

Întrebat dacă se aşteaptă la ruperea coaliţiei PSD-PNL până la alegerile de anul viitor, Vasile Dîncu a răspuns: „Totul este posibil în politică. Eu cred în acest moment că este puţin probabil ca să se întâmple acest lucru. Mai există şi un precedent şi cred că există la PNL şi oameni cu memorie, mai ales a ultimelor decenii, dacă ne aducem aminte şi PSD înainte de nişte alegeri, dacă nu mă înşel în 2009, a făcut acest lucru, a ieşit de la guvernare şi a pierdut acele alegeri (...). Pentru acest scenariu (al ruperii coaliţiei-n.r.) suntem pregătiţi şi noi, pentru că până la urmă, noi am intrat în numele stabilităţii să facem această acţiune comună cu PNL, cu dreapta, dar pe de altă parte, există şi soluţia întoarcerii la popor. Nu cred însă că ar conveni o retragere de la guvernare a PSD şi a testa alegeri anticipate sau ca preşedintele Iohannis să poată accepta ca finalul bilanţului de zece ani de conducere, de guvernare a României să fie pe fondul unui puternic conflict sau unei crize politice în care am intra, dacă se retrage PNL de la guvernare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici