SCANDALUL privind desfiinţarea Pilonului II de pensii. Predoiu: Bâlbele guvernării Dragnea nu cunosc limite. Efectele, în economie

Deputatul PNL, Cătălin Predoiu critică declaraţiile contradictorii din ultimele ore privind desfiinţarea Pilonului II de pensii şi spune că rezultatele bâlbelor se vor vedea în economie.

401 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL privind desfiinţarea Pilonului II de pensii. Predoiu: Bâlbele guvernării Dragnea nu cunosc limite. Efectele, în economie

Predoiu: Bâlbele guvernării Dragnea nu cunosc limite. Efectele, în economie

”Guvernul PSD îşi bate joc de economiile românilor din Pilonul II de pensii. Nici nu a fost învestit bine şi actualul guvern a anunţat, prin vocea noului ministru de Finanţe, că va desfiinţa Pilonul II de pensii pe motiv că acesta nu este sustenabil. Declaraţia este cu atât mai şocantă cu cât, în ultimele luni, guvernarea PSD a afirmat în permanenţă contrariul. La începutul lunii aprilie am susţinut că Guvernul intenţionează să desfiinţeze Pilonul II de pensii. Imediat, Dragnea a negat vehement această informaţie: „Nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuţie în Guvern, nici vreo discuţie în coaliţie sau în Parlament despre aşa ceva”. Premierul Grindeanu a dezminţit la rândul său. I-a ţinut isonul şi fostul ministru de Finanţe, Viorel Ştefan, care a declarat în repetate rânduri că “nu există nicio urmă de intenţie ca statul să preia administrarea banilor care se depun de aproape 10 ani în fondurile private, pentru a se întoarce ulterior la contribuabili ca pensie.” Din ordinul direct al lui Liviu Dragnea, întreaga conducere ASF a fost demisă, iar unul dintre fondurile private care administra banii din pensiile Pilonului II a fost amendat cu o sumă record”, transmite Cătălin Predoiu.

Acesta spune că efectele se vor vedea în economie.

Declaraţia vine după ce Ionuţ Mişa a anunţat, imediat după ce a fost validat în comisia parlamentară pentru funcţia de ministru al Finanţelor, că Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat.

Întrebat de măsură, Liviu Dragnea a declarat că e ”O prostie”, în timp ce premierul a negat vehement.

”Nu se desfiinţează. Dumnezeule, de unde scoateţi?! Cum să spună aşa ceva, o să vorbesc cu el (n.r.: Ionuţ Mişa). Nu se desfiinţează. Punct”, a spus premierul desemnat Mihai Tudose, întrebat fiind de măsura pe care o va lua noul Executiv privind pensiile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici