SCANDALUL privind naţionalizarea fictivă a pensiilor private: Tăriceanu laudă prestaţia ASF/ Opoziţia o critică

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat marţi că ASF a luat măsurile care s-au impus în faţa ”unei acţiuni de dezinformare gravă cu efecte extrem de negative” privind pilonul II de pensii. Raluca Turcan acuză că ultima decizie a instituţiei este ”executată la ordin politic”.

994 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL privind naţionalizarea fictivă a pensiilor private: Tăriceanu laudă prestaţia ASF/ Opoziţia o critică

Tăriceanu laudă prestaţia ASF în scandalul privind pilonul II de pensii. Opoziţia o critică

Preşedintele Senatului a fost intrebat în contextul în care, pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului s-a aflat raportul privind retragerea lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF.

"Raportul făcut de Comisii nu are nicio legătură cu incidentul care mie mi se pare într-adevăr foarte grav generat de compania de asigurări care funcţionează pe pilonul II de pensii faţă de care Autoritatea a luat, cel puţin aşa consider eu, măsurile care se impuneau în faţa unei acţiuni de dezinformare gravă cu efecte extrem de negative, nu numai asupra celor care sunt participanţi în pilonul II de pensii, dar cu reverberaţii foarte largi în toată zona economică. Deci nu au legătură una cu alta, deci trebuie tratate complet separat. Nu cred că trebuie un alt raport din moment ce autoritatea a luat măsurile cel puţin pe subiectul de care vorbeam, a luat măsurile care sunt prevăzute de regulamentul de funcţionare al ASF", a afirmat marţi Tăriceanu după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Activitatea ASF este însă criticată de conducerea PNL.

”Ultima decizie ASF, executată la ordinul politic dat în văzul tuturor de la televizor de Liviu Dragnea, este cel mai bun exemplu. A fost o execuţie politică marca PSD pentru a fi un mesaj dur împotriva multinaţionalelor. Prin urmare, la ASF a fost compromisă instituţia şi lipsită de credibilitate, în condiţiile în care ar trebui să fie un organism independent, echivalent al BNR pentru piaţa non-bancară. E un nou episod din războiul deja străveziu al PSD cu mediul privat. (...)Ţin să reamintesc faptul că PNL a mai cerut demisia şefului ASF, anul trecut, în scandalul poliţelor RCA. PSD a fost împotrivă şi a blocat solicitarea PNL, susţinându-l pe Mişu Negriţoiu.”, a spus preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

Tăriceanu a evitat să spună dacă ar fi necesară revocarea din funcţie a preşedintelui ASF.

"Nu am apucat să citesc rapoartele comisiilor în aşa fel să îmi pot forma o părere în legătură cu motivele care sunt invocate pentru solicitarea demiterii", a conchis Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici