Schimb de replici între liderii PDL şi PNL la începutul negocierilor

Reprezentanţii PDL şi cei ai PNL au avut un schimb de replici, miercuri, înaintea discuţiilor oficiale privind constituirea unei majorităţi parlamentare şi formarea Guvernului, democrat-liberalii făcând referire la acordul semnat de PNL cu PSD iar liberalii ironizând continuarea guvernării Boc.

26 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici între liderii PDL şi PNL la începutul negocierilor

Schimb de replici între liderii PDL şi PNL la începutul negocierilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat la începutul întâlnirii cu democrat-liberalii că situaţia este foarte convenabilă, pentru că "liberalii nu au nimic de pierdut iar democrat-liberalii nu au nimic de câştigat", adăugând că din punctul său de vedere, aceste discuţii ar putea fi transmise în direct la televizor, ca meciurile de fotbal.

Întrebat de ce nu mai este vesel faţă de momentul intrării în sală, Antonescu a replicat: "Dar sunt vesel în continuare", fiind completat de Varujan Vosganian, care a spus: "Dar ce avem de pierdut?". Un alt lider PNL, Ludovic Orban, a evidenţiat că prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu purta o cravată culoarea "galben-albastru", acestea fiind culorile PNL.

Radu Stroe a completat şi a spus că există un echilibru al culorilor cu roşu, referindu-se la culoarea cravatei lui Emil Boc, dar şi a lui Vasile Blaga. "Vasile este acelaşi albastru liberal. Contăm pe tine", a spus Stroe, ironic.

La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc a spus că "era ideea să fim împreună de data aceasta pe poziţii diferite, după care să fim de aceeaşi parte a baricadei", referindu-se la faptul că liderii PDL se aflau pe o parte a mesei iar liberalii de partea cealaltă.

Crin Antonescu a făcut o glumă la adresa lui Varujan Vosganian, precizând că acesta este cu un picior la putere, fiind minoritar şi cu unul în Opoziţie, ca membru PNL.

Radu Stroe a mai spus, răspunzând la întrebarea dacă pe liderii celor două partide îi separă în aşezarea la masă premierul, că primul-ministru nu se află la masă în aceste discuţii. Relu Fenechiu a ţinut să precizeze care ar fi avantajul continuării actualei guvernări, şi anume faptul că Boc nu va mai putea invoca greaua moştenire. La rândul său, preşedntele PNL, Crin Antonescu, a replicat:" Nu începeţi să vorbiţi serios, că ne indispuneţi".

Emil Boc a replicat: "Mă gândeam că veţi invoca parteneriatul cu PSD-ul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici