SCRISOAREA din PSD. Pe suportul cui se bazează Dragnea în PSD: Aleşii dintr-un judeţ nu sunt de acord cu demisia actualului preşedinte/ UPDATE: Filială câştigată de liderul PSD

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că cei 29 de primari social-democraţi din judeţ nu sunt de acord cu cererea de demisie a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al partidului şi s-a declarat convins că aceeaşi poziţie o va avea şi BPJ al partidului.

4011 afișări
Imaginea articolului SCRISOAREA din PSD. Pe suportul cui se bazează Dragnea în PSD: Aleşii dintr-un judeţ nu sunt de acord cu demisia actualului preşedinte/ UPDATE: Filială câştigată de liderul PSD

SCRISOAREA din PSD. Pe suportul cui se bazează Dragnea în PSD: Aleşii dintr-un judeţ nu sunt de acord cu demisia actualului preşedinte

„Mai avem încă puţin de discutat. Am avut o întâlnire cu primarii PSD din judeţul Bihor, ei toţi sunt pentru a încerca să facem linişte în partid, nu sunt de acord cu cererea de demisie a preşedintelui şi doresc să rămânem la guvernare şi să continuăm punerea în aplicare a programului de guvernare, inclusiv această reformă în justiţie de care ţara aceasta are nevoie ca să revenim la normalitate”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, întrebat care este mandatul cu care va merge la şedinţa CExN de vineri.

Liderul judeţean a adăugat că decizia finală a organizaţiei va fi luată în cursul acestei zile şi s-a declarat convins că poziţia membrilor Biroului Politic Judeţean va fi identică cu cea a primarilor.

„Am mai discutat cu o parte din membrii Biroului Permanent care sunt plecaţi şi nu pot participa azi, de la orele 14.00, dânşii reprezintă mai mult de 30% din Biroul Permanent, şi au aceeaşi poziţie (cu a primarilor - n.r.). Sunt convins că şi ceilalţi care azi vor fi prezenţi la Birou vor avea aceeaşi poziţie. Biroul Permanent va da mandatul şi este reprezentativ, 29 de primari plus Biroul Permanent”, a precizat Ioan Mang.

Acesta a adăugat că liderii organizaţiilor judeţene PSD din Transilvania „încearcă” să se reunească înainte de şedinţa CExN de vineri pentru o discuţie pe tema scrisorii în care se cere demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Nistor (PSD Hunedoara): Îl susţinem pe Dragnea în funcţia de preşedinte

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că organizaţia judeţeană a stabilit să îl susţină pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului la şedinţa CExN de vineri în care se va discuta cererea de demisie a liderului social-democrat.

„Consider că scrisoarea care a apărut, ieri, în spaţiul public, trebuia să apară, mai întâi, în toate organizaţiile judeţene, pentru ca toţi membrii PSD şi în special Comitetele Executive judeţene să ia act de ea. Nu vreau să spun că sunt vinovaţi cei care au făcut această scrisoare, dar mi se părea corect ca prima oară să ia partidul la cunoştinţă de ea”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Potrivit acestuia, organizaţia judeţeană a stabilit încă de săptămâna trecută că îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la şefia partidului şi că poziţia PSD Hunedoara rămâne neschimbată după apariţia scrisorii în care Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu cer demisia liderului social-democrat.

„Noi la organizaţia judeţeană am discutat săptămâna trecută tot ce a apărut în presă, inclusiv scrisoarea. S-a discutat în Comitetul Executiv, fără să se ştie de această scrisoare, care ar fi poziţia organizaţiei judeţene Hunedoara. Aproape în unanimitate de voturi s-a decis să îl susţinem pe Liviu Dragnea la funcţia de preşedinte, să o susţinem pe Viorica Dăncilă ca premier, şi programul de guvernare votat de milioane de români. Aceasta este poziţia cu care organizaţia judeţeană va merge, mâine, în CEx”, a precizat Nistor pentru MEDIAFAX.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, vineri, de la ora 12.30.

Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu au dat publicităţii, joi, o scrisoare cu 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, preşedintele executiv PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici