Scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis, trimisă de parlamentari la Comisia Juridică

Scrisoarea prin care preşedintele Klaus Iohannis solicită consultarea Parlamentului cu privire la organizarea unui referendum a fost discutată miercuri de Birourile Permanente Reunite, documentul fiind trimis la Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei.

1868 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis, trimisă de parlamentari la Comisia Juridică

Scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis, trimisă de parlamentari la Comisia Juridică (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au la dispoziţie şapte zile pentru a analiza solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis şi formularea unui punct de vedere.

"S-a dat termen Comisiilor reunite juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor de şapte zile, pentru a forma un punct de vedere. Apoi, sesizarea preşedintelui va veni în plenul reunit pentru a fi discutată. USR evident că susţine acest referendum”, a declarat deputatul Nicuşor Dan, după şedinţa BPR.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional privind "continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice".

Scrisoarea a fost trimisă săptămâna trecută Parlamentului României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici