Scutaru: 85% din deputaţii PNL au votat pentru ridicarea imunităţii lui Daniel Chiţoiu

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, că, în estimarea sa, 85% din parlamentarii PNL au votat în favoarea solicitării de începere a urmăririi penale în cazul lui Daniel Chiţoiu, precizând că cererea MJ ar fi fost adoptată dacă şi celelalte grupuri ar fi procedat similar.

109 afișări
Imaginea articolului Scutaru: 85% din deputaţii PNL au votat pentru ridicarea imunităţii lui Daniel Chiţoiu

Scutaru: 85% din deputaţii PNL au votat pentru ridicarea imunităţii lui Daniel Chiţoiu (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Scutaru a fost întrebat dacă toţi deputaţii PNL au fost în favoarea ridicării imunităţii lui Chiţoiu şi dacă nu este o problemă legată de disciplina de partid în situaţia în care au existat voturi contrare deciziei grupului.

"Şi de această dată, chiar dacă a fost vorba de un coleg vechi în PNL, o largă majoritate, foarte mulţi dintre colegii noştri au fost în favoarea cererii formulată de Ministerul Justiţiei. Au existat şi voturi în defavoarea acestei propuneri (...) Dacă ar fi existat o pondere similară şi din partea celorlate grupuri parlamentare, cererea ar fi încuviinţată", a susţinut Scutaru.

El a precizat că estimarea sa este că 85% din parlamentarii PNL ar fi votat în favoarea începerii urmării penale în cazul lui Daniel Chiţoiu.

"Eu sunt convins că dacă 85%, e un procent pe care mi-l asum, din toate grupurile parlamentare (ar fi votat favorabil solicitării procurorilor - n.r.) nu am mai ajunge în situaţia asta, în care să comentăm de ce nu a trecut o cerere de încuviinţare, de ce Parlamentul iarăşi este ţintă. Deci, din punctul nostru de vedere, ne-am făcut datoria", a mai spus liderul deputaţilor PNL.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, prin vot secret, cererea privind încuviinţarea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu. Au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale 248 de deputaţi, iar în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi. De asemenea, trei voturi au fost anulate.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în cazul votului privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, "copleşitoarea majoritate" a deputaţilor PNL s-a exprimat în favoarea solicitării procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici